Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mesajul Şefului SMG cu ocazia deschiderii anului de instrucţie 2013

general maior Danila Stefan foto SMG

Cu prilejul deschiderii anului de instrucţie 2013 în Armata României (pe data de 7 ianuarie) la sediul M.Ap.N. a avut loc o adunare la care a participat Şeful SMG,  generalul-locotenent Ştefan Dănilă şi personalul Statului Major General.
Generalul-locotenent Ştefan Dănilă a transmis cadrelor militare că “anul 2013 va fi unul de austeritate, în care se va menţine deficitul bugetar pentru operare şi înzestrare”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

“Anul acesta va fi un an de referinţă pentru transformarea şi modernizarea Armatei României, iar Statul Major General are obligaţia de a conduce acest proces şi de a sprijini deciziile politice prin prezentarea unor soluţii corecte, eficiente, viabile şi realiste”, a declarat Şeful SMG.

“Ştim unde ne aflăm, ştim ce avem de făcut, cunoaştem vulnerabilităţile şi problemele ce trebuie rezolvate şi de aceea sunt convins că împreună vom găsi soluţii, ce trebuie atent analizate prin simulări şi evaluări care să le valideze”, a mai spus generalul-locotenent Ştefan Dănilă.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Mesajul Şefului SMG cu ocazia deschiderii anului de instrucţie 2013”

 1. indisciplinatu says:

  Asta nu e o stire,…cu austeritatea. De la… ’77 incoace, numai cu aceasta problema s-a confruntat Armata.
  Stransul curelei a fost dintotdeauna prietenul de nadejde al militarilor romani iar cand a fost nevoie de ei s-a vazut in pierderile imense suferite pe campurile de bataie.
  Nu ne mai vindeca nimeni de acest blestem!!

 2. cosmin says:

  imi poate spune si mie cineva daca se va mai scoate posturi pentru angajare in armata. va rog frumos

 3. ciumpalak says:

  “Anul acesta va fi un an de referinţă pentru transformarea şi modernizarea Armatei României, iar Statul Major General are obligaţia de a conduce acest proces şi de a sprijini deciziile politice prin prezentarea unor soluţii corecte, eficiente, viabile şi realiste”, a declarat Şeful SMG. Domnul acesta este normal? “Anul 2013 va fi unul de austeritate, în care se va menţine deficitul bugetar pentru operare şi înzestrare”, potrivit unui comunicat de presă al MApN. Domnii acestia sunt normali? transformare, modernizare??? an de referinta la ce???

 4. LoremIpsum says:

  Eu cred si sper ca se refera la o restructurare reala la nivel de personal conform angajamentelor la intrarea in NATO nu doar o reducere a efectivelor cum s-a mai facut.

 5. 15 mc says:

  acest sef cunoste OUG 84/2012 ?????????????

 6. Nea Corleone says:

  Voi nu vedeti ce moaca de baiat cuminte are? si blegut si credul…..ce mai e “un dur” baietasul din poza.

 7. Nea Corleone says:

  ….iar privirea denota maxima inteligenta.(este tocmai tipul cu care se poate sterge pe jos lejerescu)

 8. ASP-PFD says:

  Bai ,,Nea”, garantez ieou ca-i mai inteligent ca tine(cu mult). N-as vrea sa fiu in chilotii lui(un mod de a spune ca nu stiu de ce a acceptat functia).

 9. Marlon Juvet says:

  Ăştia care comentaţi pe aici, aşa zis “critic”, la adresa abilităţilor şi capacităţilor intelectuale ale lui Dănilă, sunteţi, îmi pare rău să o spun dar asta e, nişte cretini frustraţi. Voi aveţi nici cea mai mică idee ce înseamnă baremele pe care trebuie să le îndeplinească cineva pentru a ajunge pilot de supersonice? Chiar credeţi că toţi au ajuns în meseria asta de la coada vacii (precum în anii 50) sau a strungului precum workerii de mai târziu? 50% din promo’iile de ofiţeri dintre anii 69-92, Şi ne mai mirăm de ce suntem văzuţi aşa cum suntem văzuţi…. Printre altele…

 10. ciumpalak says:

  nimeni nu a pus la indoiala capacitatile si abilitatile…bla, bla… era vorba de limba romana, de semantica etc. a propos, si tu care scri p’aicea, esti cretin, frustrat sau…chiar prost?!? hai sa nu ne certam… pana la urma toti, intr-un fel sau altul suportam compromisurile, greselile, nestiinta etc. multora. sanatate!

 11. indisciplinatu says:

  Aici nu este vorba de aptitudinile unui pilot…e vorba de conducerea Armatei.
  Ca sef al SMG trebuie sa ai o viziune de ansamblu a institutiei pe care o conduci or, si mie imi cam face impresia unui personaj pur decorativ. Nu se deosebeste prea mult de amiralul Marin, pe care nu l-am auzit o data sa spuna si el macar doua vorbe de vreun vapor, daca n-avea habar de armata din subordinea sa.
  Asta a iesit si el de vreo cateva ori cu niste declaratii scurte pe la emisiunile armatei si in rest,…???
  A, era sa uit. Tinuta acestui ofiter-ca de general nu are fata-, la propriu, de Ziua Nationala a fost sub orice critica. La inspectia tinutei il trimiteam la subunitate sa si-o schimbe!!!

 12. mosh haleku says:

  HG 9/2014
  7. Orice barbat care are mai mult de 124.899 de fire de par, va plati o taxa pe fir de par echivalent a 10 euro / 1000 fire de par.
  Peste 20000 de fire in plus se va considera ca ai un alt cap si se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminenta si /sau cu suvita peste chelie sunt scutiti.

  8. Persoanele care isi rod unghiile vor achita TVA care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un pret ce va fi stabilit de catre guvern deoarece consuma un aliment si e normal sa plateasca.

  9. Persoanele cu dizabilitati care umbla in carucioare pe strazi (scaune electrice, conform d-rei Elena Basescu) vor achita taxa de drum ca orice autovehicul.
  Cei care nu au carucioare electrice, ci din acelea impinse de o persoana (insotitor cu retributia micsorata cu 15%) vor plati “taxa de atelaj impins/tras de animal de povara” (bou/vaca in cazul nostru).
  Daca vor fi prinsi cu taxa neplatita, li se va confisca caruciorul si vor fi trimisi acasa pe jos.

  10. Taxa de caldura pentru vara, deoarece orice cetatean care tine geamul deschis primeste gratuit incalzire prin bunavointa Sfantului Guvern si nu este normal.
  Astfel, pentru fiecare geam deschis vara, la caldura peste 18 grade se va plati o “taxa de geam deschis” in valoare de 12 euro/geam.
  La mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casa si se va impozita dublu.
  Pentru geamurile inchise se va acorda o reducere de 50%, dar numai pana la 24 de grade.

  11. Sugarii si bebelusii care folosesc pampers (nesimtitii!!!) vor plati o taxa de poluare in functie de gradul de periculozitate pe care il prezinta fiecare dintre reziduurile acumulate in scutec.
  Pentru stabilirea gradului de periculozitate in care se incadreaza fiecare bebelus se vor trimite obligatoriu pana la 1 iulie 2013 pentru fiecare copil intre 0 si 2 ani mostre din “produsul” rezultat si acumulat in pampersi la sediul Guvernului pentru a fi analizate.
  Ulterior, fiecare parinte va primi acasa o declaratie de impozitare pe care o va achita in 24 de ore la cea mai apropiata agentie CEC.

  12. ŞI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, TAXA PE PROSTIE , CĂ SUNTEM ATÂT DE PROŞTI SĂ RĂBDĂM TOTI POLITICIENII CE ÎŞI BAT JOC DE NOI !!!

  13. Se va elimina impozitul pe venit in 2 faze. In prima faza se va elimina venitul ….

 13. mosh haleku says:

  SE VOR mai scoate … dar nu pentru agramatzy