Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MFA Mizil şi Renault Truck Defence – memorandum de înţelegere

vehicule militare la MFA Mizil. foto. capitalUzina MFA Mizil, societate privată cu capital integral românesc şi compania franceză Renault Truck Defence au anunţat că au încheiat un “memorandum de înţelegere”.

În baza acestui acord MFA Mizil devine reprezentant exclusiv al Renault Truck Defence pe piaţa românească.
Acordul prevede  fabricarea de camioane militare pentru MApN şi autospeciale pentru Ministerul de Interne.

Începerea producţiei în România este condiţionată de bugetele ministerelor care ar urma să cumpere vehiculele militare.
Acordul prevede, de asemenea, posibilitatea construcţiei, pe platforma de la Mizil, a unor noi linii de producţie.

“La Mizil ar urma să se producă camioane din gama Kerax şi vehicule pentru poliţie şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, a precizat reprezentantul societăţii româneşti, citat de MEDIAFAX.
Felix Pârvulescu a mai spus că a discutat cu reprezentanţii celor două ministere din România, MApN şi MAI.

“Sunt deschise, este nevoie de finanţare, se doreşte finanţarea acestor programe, momentan însă nu sunt bani la buget, dar se doreşte să venim împreună pentru a propune o soluţie de finanţare”.

Întrebat fiind când va începe producţia la Mizil, acesta a răspuns că “investitorii nu vor produce camioanele şi autospecialele decât atunci când vor şti care sunt bugetele pe care autorităţile din România le alocă pentru achiziţionarea unor astfel de vehicule“.

Ar fi foarte bine dacă ministerele în cauză s-ar zbate să obţină finanţarea necesară achiziţionării unor astfel de vehicule din mai multe considerente: în primul rând, ar fi înzestrate cu vehicule noi, moderne, competitive.

Apoi, indirect, comenzile lansate de cele două ministere ar determina crearea unor locuri de muncă pentru cei care ar urma să producă astfel de vehicule.

Şi nu în ultimul rând, s-ar putea vinde pe extern nişte camioane militare şi autospeciale utilitare. Oricum, până în prezent, colaborarea cu Renault s-a dovedit extrem de fructuoasă, dacă ne referim la gama Dacia.

 

Sursa: MEDIAFAX, Capital

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “MFA Mizil şi Renault Truck Defence – memorandum de înţelegere”

 1. Dan Aldea says:

  ”Investitori ” straini dar tot romanii sa vina cu banii ..Plus comisioanele si parandaratul..

 2. anonim says:

  Foarte corecta remarca. Noi venim cu totul inclusiv cu banii iar de va fi vorba de profit, acesta desigur trebuie sa ia calea investitorului strategic. Cu alte cuvinte privatizarea profitului si nationalizarea pierderilor.

 3. Trifon Gruju says:

  Anonimului: deci mai bine o armata care mai are ARO si DACIA 1310, nu? Capra vecinului o sa ne manance pe toti, asa pagubosi cum suntem.

  Tot timpul ne …. grija cu ce face cel de langa noi cu banii, fara sa ne gandim care ne sunt beneficiile. Halal sa ne fie!

 4. anonim says:

  Ce beneficii avem noi papagal papagalov? Cate firme romanesti au executat lucrari prin Irak? De ce s-a renuntat la datoria uriasa a Irakului fata de noi ? Ne stricau multe vapoare incartcate cu petrol? Doar petrol are tara in cauza, nu gluma ! Dar cu papagali ca tine……

 5. Vasile Tintea says:

  Acum perciunatii au teava de petrol direct din Irak.[o parte e pentru licurici] Vrei sa intrerupa fluxul [de petrol]pentru una din coloniile lor .?Care colonie nu are decat guvernator[masa verde] si agenti MO sad[MRU,Naum ,etc] ca prim ministrii sau sefi de servicii..

 6. Socrate says:

  Mai cat de subtil esti !. Foarte greu s-a prins papagalul meu de supozitiiele tale.

 7. florin says:

  Nu uita ca noi avem o uzina care produce camioane. Mai avem o intreprindere care produce vehicule blindate. De ce trebuie sa le inchidem pe cele doua ca sa umplem buzunarele francezilor? La Roaman sau facut camioane cu motoare Renault. La Moreni se pot face vehicule blindate pe roti. De ce trebuie sa cumparam de la MFA Mizil? Cine trbuie sa-si umple buzunarele?

 8. gheo says:

  Oare ??? … pai, vom produce … doar daca le si cumparam !!!, cum naiba ???, de ce nu va produce mfa mizil si pentru piete externe sau … “tehnica care va fi produsa … e … deh … pentru romani ca noi, si asa inghitim toto soiul de “gunoaie di vest” !, fie ele “alimente, tehnica si …altele !.