Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MI6 a fost avertizat cu privire la coletul-capcană descoperit pe un aeroport din Anglia

Serviciul de informaţii britanic MI6 a fost avertizat cu privire la coletul-capcană descoperit pe un aeroport din Anglia de către o unitate a agenţiei de informaţii guvernamentale GCHQ, dislocată în Afganistan.
Echipa de experţi din cadrul agenţiei britanice GCHQ, care activează în provincia Helmand, a interceptat cuvintele “Un cadou de nuntă este livrat”. Acesta este un cod al reţelei al-Qaida care înseamnă că o bombă este în tranzit.

Cu sprijinul agenţilor saudiţi, GCHQ a alertat MI6, care a declanşat alarma la Londra şi Washington. Poliţia antiterorism a interceptat vineri, 29 octombrie, avionul companiei United Parcel Service, care plecase din Yemen spre Chicago (SUA), atunci când a oprit pentru realimentare la aeroportul East Midlands din Anglia.

Pachetul suspect avea fire şi era conectat de componente ale unui telefon mobil. Cronometrul dispozitivului era activ atunci când a fost descoperit, potrivit unei surse apropiate anchetei. Un dispozitiv similar a fost descoperit la bordul unui alt avion, în Dubai.

Se pare că al-Qaida plănuise ca explozibilul să fie detonat în zbor, deasupra Marii Britanii, printr-un atentat similar celui de la Lockerbie din 1988, când au fost ucise 270 de persoane, potrivit MEDIAFAX.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “MI6 a fost avertizat cu privire la coletul-capcană descoperit pe un aeroport din Anglia”

  1. Gogu says:

    Asa , si ????????????????

  2. Alex says:

    Tre sa mai tina lumea in priza, iar cand se vor obisnui cu alertele vor lasa sa mai detoneze cate una, asa ca sa nu uitam unde suntem.