Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

MI6, despre “cursa înarmărilor tehnologice”

MI6. locul unde se fac si se desfac multeSe pare că Serviciile britanice de informaţii s-au angajat într-o “cursă a înarmării tehnologice”. Aceasta, în încercarea de a face faţă ameninţărilor reprezentate de ceea ce se poate numi “partea întunecată a globalizării”, potrivit şeful MI6, citat de Daily Telegraph, preluat de MEDIAFAX.
Ofiţerii serviciilor de informaţii şi agenţii conduşi de cei dintâi menţionaţi au ajuns să fie puşi în pericol de “terorişti, indivizi prezenţi în spaţiul virtual şi infractori” care vor să se folosească de noile tehnologii pentru a putea observa felul în care operează agenţiile de informaţii britanice.

Alex Younger a declarat că principala sa prioritate o constituie menţinerea serviciului “în prima ligă a serviciilor de informaţii prin dezvoltarea unor capacităţi care să le facă pe deplin pregătite pentru epoca digitală”.

Younger a declarat că tehnologia modernă a fost o binefacere pentru lumea spionajului, dar a creat, în acelaşi timp noi riscuri şi ameninţări  pentru spioni şi agenţi.

“Tehnologii precum Internetul “pot să ne asigure un avantaj, permiţându-ne să aflăm mai multe despre persoanele cu care ne întâlnim şi locurile unde le întâlnim. Folosirea datelor într-o manieră adecvată ne oferă prilejul de a acţiona mai hotărât şi mai aplicat în ceea ce facem, şi ne dă posbilitatea să ne protejăm agenţii şi ţara”, a declarat el.

Younger a avertizat însă că, tehnologiile ajunse “pe mâna cui nu trebuie”, prin metode similare pot fi folosite pentru subminarea eficienţei agenţiilor de informaţii.

“Vestea proastă este că, aceeaşi tehnologie, ajunsă unde nu trebuie şi la cine nu trebuie, le permite acestora să vadă ce facem noi şi ne pot pune cetăţenii şi agenţii în pericol. Aşa că putem spune că ne aflăm într-o cursă a înarmării tehnologice”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “MI6, despre “cursa înarmărilor tehnologice””

  1. nebunul satului says:

    Si noi ne inarmam cu iehnologie ”inalta” [ruginele F16 block 25] la preturi uriase[in special parandarat] din ce arunca la gunoi alte tari [si ele vai de capul lor] ..

  2. Cine are informaţia, stăpâneşte situaţia. Cine investeşte in inteligenţă are minte şi predictibilitate. Dintotdeuna Perfidul Albion aşa cum îi spuneau francejii, a fost cu un cap mai sus în materie de spionaj. Ori fiecare britanic plăteşte din buzunar câte două mii de lire pe an pentru spionaj şi contraspionaj – de mare calitate – în timp ce la nou, Parlamentul a spus că zece lei de căciulă este prea mult. Aici este diferenţa în buget şi în calitatea umană. Atunci când aveam un serviciu redutabil, frontu lui Ilici, Militaru, Stănculescu, Roman, Bruchan, Voichan, Măgureanu au hotărât să-l dilească. Şi se vede ce a ajuns România, aproape un fel de pubelă a Europei cu baştani plimbaţi ca urşii, fără inteligenţă puternică. Şi se ştie, unui serviciu special îi trebuie 25 de ani să se reface, dar cu un buger adecvat şi un management pro-România şi nu pro-alţii. Forten Herr Director?