Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mică manipulare de 1 aprilie?

Gabriel Oprea - un ministru care ştie ce vrea - foto www.static.luju.ro

În comunicatul nr 38 din 31 martie al Ministerului Apărării Naţionale, se face referire la faptul că ministrul Apărării a solicitat, săptămâna trecută, Ministerului Finanţelor Publice majorarea bugetului instituţiei, începând din anul 2012, la 2,38 la sută din Produsul Intern Brut (PIB). Aceasta, potrivit angajamentului asumat de ministrul Gabriel Oprea la preluarea mandatului, astfel ca, la ieşirea din criza economică, bugetul Apărării să se situeze la acest nivel.

Nimic mai fals!

Bugetul Apărării este prin LEGE de 2,38% din PIB, lucru asumat inclusiv prin tratatul de aderare al României la NATO. Deci ministrul nu a cerut decât respectarea LEGII! Că el şi ceilalţi miniştrii nu au respectat-o până acum, e altă poveste, din păcate cu consecinţe grave: vezi numărul de accidente de pe terenurile de instrucţie!

Dar să parcurgem întreg comunicatul: “Ministrul apărării naţionale a făcut demersuri pentru ca procentul să fie cuprins în strategia fiscal-bugetară 2012 – 2014, pentru asigurarea unui nivel corespunzător de dotare a Armatei, pentru asigurarea securităţii naţionale şi pentru ca România să îşi îndeplinească angajamentele internaţionale, în calitate de membru NATO.

În acest context, M.Ap.N. a reamintit faptul că, în conformitate cu responsabilităţile asumate de România faţă de NATO, bugetul Ministerului Apărării Naţionale trebuie să reprezinte 2,38 la sută din PIB.

Ministerul Apărării Naţionale a informat comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor asupra solicitării făcute Ministerului Finanţelor Publice.

Ministrul Gabriel Oprea îşi exprimă speranţa că Armata României va primi sprijinul tuturor forţelor politice pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes naţional.”

Cu alte cuvinte,  Oprea le cere  (că nu-l doare gura, şi nici pixul) celor de la Direcţia Informare şi Relaţii Publice, dar nu va face nimic dacă acest lucru nu se va întâmpla!

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Mică manipulare de 1 aprilie?”

 1. colonelul says:

  dragi camarazi,G… limbaj moderat… asta ,ne crede pe toti prosti. Cand vorbesti cu cineva,ti-e pur si simplu rusine ,pentru ca te apostrofeaza cu cuvinte de genul: rau a-ti ajuns cu izmanarul; v-a tradus un polonicar; nu sunteti in stare de nimic etc. Poate au dreptate ,dupa felul cum “ne scoatem ochii” pe unde apucam . asta se datoreaza faptului ca ” nu am avut comandanti” asa cum imi spunea un col. neamt prin anii 1996-1999,cand imi vorbea cu patos despre “fratia” de arme romano-germana in cel de-al doilea razboi mondial .

 2. imarin says:

  nu o fi bun izmanarul dar, istoricul dogaru ce mare comandant de osti a fost ? vad ca unii il idolatrizeaza si-l urmeaza mai ceva ca pe stefan cel mare.halal militari !

 3. mad max says:

  mda, se preface suparat ca n-are bani de F-16 second hand…acum a observat ca n-are bani? dar cand a trecut bugetul acum cateva luni de ce nu a vorbit?

  de altfel, tot prin lege si bugetul educatiei e de 6 la suta, si cel al sanatatii la fel si tot asa si aia iau iau tot praful de pe toba. chiar nu stiu de fapt unde se duce bugetul, n-am vazut un grafic nicaieri cu sumele alocate.

  dar asta cu legea e frectie la picior de lemn – in Romania nu se merge dupa legi – ci la mica intelegere.

 4. Rumanul says:

  Pentru :colonelul a scris:
  1 Aprilie 2011 la 10:27 am
  Fiti fara grija , nu pe toti , doar pe colonei.

 5. Altfel says:

  imarin,
  L-au pus de Dogaru ministru al apararii? Habar n-aveam! Da’ cine e Dogaru asta, ca de Oprea auzisem.

 6. micutzul says:

  In Romboccia legile si Constitutia sunt pentru fraieri . Partidul aflat la putere si capusele portocalii nu mai au loc in economia nationala si acum incearca pe toate caile sa/si majoreze bugetele fiindca asa cum sunt ele nu sunt indestulatoare pentru nevoile personale. Daca legea spune cat trebuie sa fie bugetul apararii sau cel al invatamantului , de ce cel care nu respecta legea nu este inchis ? Daca legea spune cati medici sau cati politisti trebuie sa fie la un anumit nr. de locuitori de ce nu este inchis cel care nu respecta legea ?
  De ce intr/o tara cu drumuri de rahat 1 km. de asfalt costa de parca ar fi asfaltat Everestul ? De ce suntem singura tara din lume, baaaiiiiii…..singura tara din lume unde salariile au fost jecmanite cu 25 de procente si nu se simte nimic ? Fiindca smecherii dicteaza si prostii apleaca capul…. Sa ne traiesti maria ta !
  Pana o merge unul cu mai multi bani la inalta poarta …….