Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mihai Chiţac eliberat temporar din penitenciar

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, miercuri, 17 iunie, eliberarea temporară a lui Mihai Chiţac din penitenciar. Instanţa a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de fostul general, pentru internare, după ce acesta a fost programat pentru operaţie în 22 iunie.

Instanţa militară a decis ca Mihai Chiţac să fie eliberat din penitenciar în 21 iunie, cu o zi înainte de data stabilită pentru operaţie.

Decizia de eliberare a fostului general este una temporară, pentru o lună de zile.

Pe 16 iunie, instanţei i-a parvenit un document emis de Spitalul de urgenţă Floreasca , din Bucureşti, care arată faptul că Mihai Chiţac a fost programat pentru a fi operat în 22 iunie.

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare, însă, conştient fiind de urgenţa cu care trebuie făcută operaţia, a propus instanţei să dispună internarea lui Chiţac la Floreasca pentru operaţie sub pază.

În susţinerea solicitării sale, procurorul a invocat ca argumente o serie de modificări ale legii penale care permit internarea sub pază a condamnaţilor sau arestaţilor preventiv, care trebuie să se trateze în unităţile medicale ale Ministerului Sănătăţii, în cazul în care cele din sistemului penitenciar nu pot rezolva problemele.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Victor Athanasie Stănculescu şi pe Mihai Chiţac la câte 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Mihai Chiţac eliberat temporar din penitenciar”

  1. OBAMA says:

    CAT DE DOBITOC POATE FI UN PROCUROR!

  2. zaitev says:

    Inainte …dezonoarea se spala cu un glont in cap….se vede ca nu au pic de onoare ex generalii rosii