Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mihai Chiţac trebuie să revină în detenţie

Mihai Chiţac trebuie să se întoarcă pe 18 decembrie în detenţie, având în vedere că expiră cele 3 luni de întrerupere a executării pedepsei în cazul Revoluţiei de la Timişoara.

Cererea de întrerupere a executării pedepsei lui Mihai Chiţac este la al treilea termen, stabilit pentru 22 decembrie, după data la care fostul general trebuie să se întoarcă în arest. De asemenea, expertiza medicală cerută în acest nou proces nu a fost încă efectuată, iar fostul general, în vârstă de 81 de ani, nu a putut fi operat în cele trei luni, din cauza stării slăbite, a declarat pentru NewsIn avocatul Alice Drăghici.

Mihai Chiţac a părăsit, pe 18 septembrie, Spitalul Penitenciar Jilava, după decizia Curţii Militare de Apel prin care i s-a întrerupt pedeapsa pentru Revoluţia de la Timişoara cu trei luni, din motive medicale. Chiţac a spus doar că va merge la spital.

Curtea Militară de Apel a decis ca Mihai Chiţac să fie eliberat, pe motive medicale, iar Victor Stănculescu să fie reîncarcerat, ambele hotărâri definitive ale instanţei fiind date după judecarea recursurilor privind cererile lor de întrerupere a pedepselor în cazul Revoluţiei de la Timişoara.

Curtea Militară de Apel a decis în data de 18 septembrie, să admită recursul procurorilor împotriva întreruperii executării pedepsei, pe o perioadă de 1 an, pentru fostul general Victor Stănculescu, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, hotărârea fiind definitivă.

Sursa: NewsIn

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.