Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militar din Bârlad – găsit împuşcat în cap cu arma din dotare

Sâmbătă, 21 august, în jurul orei 04.00, sergentul-major Liviu Rotaru, aflat în serviciu de zi la U.M. 01411 din Bârlad, a fost găsit împuşcat în cap cu arma din dotare.
Echipa medicală de intervenţie, sosită la faţa locului, i-a acordat militarului primul ajutor şi l-a transportat la Spitalul de Urgenţă din Bârlad unde, din păcate, s-a constatat decesul acestuia.

Militarul avea 30 de ani şi era necăsătorit.

Potrivit MEDIAFAX, militarul era şeful gărzii în momentul producerii tragediei. Se pare că un coleg care a auzit împuşcătura, l-a găsit în camera de gardă a unităţii şi a sunat la 112.

“În cursul dimineţii de sâmbătă, am primit o sesizare la numărul de urgenţă 112 prin care ni s-a semnalat faptul că în incinta UM 01411 Bârlad un militar s-a împuşcat în cap, în timpul serviciului, cu pistolul din dotare. Mai multe informaţii despre incident nu pot fi oferite deoarece noi, ca şi Poliţie, nu avem această competenţă. De altfel, cercetările în acest caz au fost preluate de procurorii Parchetului Militar Iaşi”, a declarat Loredana David, purtător de cuvânt din cadrul IJP Vaslui.

A fost sesizat Parchetul Militar pentru a cerceta împrejurările producerii evenimentului şi a fost numită o comisie la nivelul unităţii.

Deocamdată nu se cunosc motivele ce au determinat sinuciderea tânărului Liviu Rotaru.

Dumnezeu să-l ierte!


Sursa: comunicat MApN , MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Militar din Bârlad – găsit împuşcat în cap cu arma din dotare”

  1. mury_rudy says:

    Acesta este inceputul sinuciderilor in romania si implicit si in armata romana.cand nu mai poti face fata problemelor apelezi la astfel de rezolvari dezonorante.