Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militar român rănit în Afganistan

În cursul zilei de 24 aprilie, în jurul orei 08.30 (ora României) pe timpul executării unei misiuni pe şoseaua Kandahar-Kabul, o coloană mixtă de autovehicule româno-afgană, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat astăzi.

În urma deflagraţiei, fruntaşul George Ţîrcomnicu aflat într-unul dintre vehiculele blindate a acuzat dureri la cap şi a fost evacuat, conform procedurilor, cu un elicopter la spitalul militar din Baza Lagman. Militarul a suferit o contuzie la cap. În prezent, starea de sănătate a militarului este bună, el fiind în afara oricărui pericol.

Coloana era formată din autovehicule blindate PIRANHA şi HUMVEE ale Batalionului 33 Manevră şi un autovehicul al poliţiei militare afgane. Niciunul dintre autovehiculele blindate nu a suferit avarii.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Militar român rănit în Afganistan”

 1. Ana says:

  Consecintele:diferenta dintre un salariu nesimtit al militarului 2000 euro care se duce la razboi si isi pune viata in pericol uneori vine in sicriu de plumb, doarme in baraci sau corturi precum scorpionii in nisip si praf pentru a-si asigura traiul familiei si indolenta cu care ne trateaza semenii nostri si luxul parlamentarilor europeni de 8000-10000 euro,cazare la hotel de 5 stele care cica fac loby pentru Romania.Nesimtirea cred ca se vede?Oare nu Armata a facut cel mai bun loby in lume?S-au vazut sacii in caruta si acum ne denigreaza peste tot.Aceasta oare trebuie sa fie recunostinta acestei natii si a politicienilor de joasa speta?

 2. voinea says:

  Nu cu civilii avem noi ceva de impartit ci cu acesti nemernici de politicieni imbogatiti prin rapt ordinar,care au pus mana pe puterea politica prostindu-ne cu acel vot “uninominal” schiop transformat in vot pe liste de partid in proportie de 90%.Au facut din statul roman totalitar un stat mafiot mult mai rau, mai degradant pentru cetateanul de rand.Imi puteti spune si mie ce om de rand putea sa dispuna de 10000 de euro pentru a-si plati un post de parlamentar?Nu pot accepta ca averea acestei tari faurita prin truda noastra si a parintilor nostri sa fie acaparata de niste nemernici fara scrupule.Au distrus viitorul copiilor nostri, i-au trimis drept carne de tun ieftina si prost inarmata in teatre de operatii NATO, i-au facut sa plece in tari straine in cautare de lucru pentru ca ei si odraslele lor sa aiba mai mult spatiu vital, au facut tot posibilul ca sa distruga ARMATA acestei tari, care le statea ca un ghimpe in coasta si noi sa-i iertam?NICIODATA!!!
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 3. schwartzkopff says:

  Colonele Voinea,
  Nu mai fi domle atat de suparat. Viata este frumoasa. Lasati-i naibii de politicieni.