Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militar român rănit în Afganistan

Militari romani executand misiuni in Afganistan

Pe timpul executării unei misiuni de cercetare, executate de caporalul Ion-Lucian Leuştean din Batalionul 2 Manevră dislocat în Afganistan, militarul român a fost rănit de explozia unui dispozitiv exploziv improvizat (DEI).

Incidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de miercuri, 7 septembrie, în Provincia Zabul din Afganistan.

Caporalul Ion-Lucian Leuştean executa, pe timpul unei misiuni de patrulare, cercetarea terestră a unui obiectiv, când DEI-ul a explodat. După ce i s-a acordat primul ajutor la faţa locului, militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman pentru intervenţii chirurgicale şi tratament de specialitate.

Îi dorim militarului însănătoşire grabnică iar familiei şi camarazilor putere să treacă peste dureroasa încercare.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Militar român rănit în Afganistan”

  1. Gourkha says:

    Acest militar nu conteaza pentru nimeni in Romania, desi face partea din structura nr. 1 a Armatei, cei ca el sunt baza, nu magistrati ca Oprea sau generali fardati ca cea de la DFC – Lupu. La 45 de ani, acest militar ar fi fost aruncat oricum la gunoi, fara niciun drept din partea statului roman. Face partea din bataia de joc generala a regimului Basescu-Oprea-Boc pentru Armata Romaniei. Singurii militari care conteaza pentru regim sunt cei cu coroane depuse la monumente cu numele Oprea-Basescu-Boc inscrise pe ele. Parada si cartonul! O armata condusa de marionete, conducere care isi sfideaza toti militarii de cariera.

  2. Stelian P. says:

    Gourkha,
    ….”monumente cu numele Oprea-Basescu-Boc inscrise pe ele….”
    Stiu ca ti-ar face mare placere, dar mai ai de asteptat.