Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militar român rănit în Afganistan

În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat caporalul Dragoş Vasile Dobra a fost rănit duminică, 23 septembrie, în jurul orei 15.30 (ora României).

Militarul se afla în misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, împreună cu alţi camarazi din Batalionul 2 Manevră. Acesta a fost singurul militar rănit.

După acordarea primului ajutor la faţa locului, caporalul Dragoş Vasile Dobra a fost transportat imediat cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman. Din primele investigaţii medicii au transmis că este stabil hemodinamic.

Cei aproximativ 620 de militari care formează Batalionul 2 Manevră şi care acţionează în Provincia Zabul, în perioada iulie 2012 – februarie 2013 provin, în principal, din Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” din Curtea de Argeş.

Începând cu 2002, anul dislocării primilor militari români în Afganistan, Armata Română a înregistrat 19 morţi şi mai multe zeci de răniţi.

sursa: Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Militar român rănit în Afganistan”

  1. Ionel N. says:

    Sanatate multa!

  2. al - adin says:

    In multe ale armate se anunta si gradul de ranire. Cui foloseste daca nu se spune adevarul? Cine crede ca stabil hemodinamic inseamna bine dar fara un sau doua picioare amputate?