Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari americani – contaminaţi cu gaz muştar?

Militari americani in Irak. foto mediafaxSpecialişti din cadrul armatei SUA au prelevat probe care conţineau un agent chimic care ar fi fost folosit de către organizaţia Stat Islamic (SI) într-un atac cu rachetă, efecuat la câteva sute de metri distanţă de o bază în care forţele americane operau în Irak, potrivit Reuters.
“Racheta a căzut, pe data de 20 septembrie, într-o zonă nepopulată, din apropierea bazei militare “Qayyara West”.

În această bază sute de militari americani pregătesc un aerodrom, înainte de ofensiva irakiană care vizează preluarea oraşului Mosul de sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic”, a declarat un oficial american.

Mai mulţi specialişti americani au examinat fragmente din racheta căzută şi mostre de substanţă “care seamănă cu smoala, neagră, uleioasă”. Rezultatul iniţial potrivit căruia substanţa respectivă ar fi fost iperită sau gaz muştar a fost pozitiv, apoi, la o a doua examinare, a ieşit negativ”, a spus oficialul.

Mai multe analize sunt în curs de desfăşurare.
Ca măsură de precauţie, militarii americani au fost supuşi unor proceduri de decontaminare de rutină, deşi aceştia nu au prezentat simptomele caracteristice care apar în primele 12 ore de la expunere într-o zonă contaminată.

Sursa: Reuters

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.