Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari americani dislocaţi în Niger pentru furnizarea de informaţii

Armata americană a dislocat în Niger aproximativ 100 de militari pentru a ajuta la obţinerea de informaţii şi pentru a efectua schimbul de informaţii cu forţele franceze implicate în lupta împotriva grupărilor islamiste în această regiune.
“Militarii americani vor fi înzestraţi cu arme care să le furnizeze date menite să le asigure, în primul rând propria protecţie şi securitate” a specificat preşedintele Obama într-o scrisoare trimisă Congresului american.
Preşedintele a mai specificat că militarii americani vor acţiona în afara Nigerului şi vor culege informaţii legate de conflictul din Mali şi vor furniza informaţii pe această temă,dar nu se vor implica în elaborarea niciunui plan.

Acest anunţ a fost făcut public la doar 2 săptămâni după ce ministrul nigerian al Apărării a transmis acordul ţării sale de a găzdui pe o bază aeriană dronele-spion ale americanilor.

sursa: www.rt.com

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Militari americani dislocaţi în Niger pentru furnizarea de informaţii”