Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari focşăneni şi ieşeni pleacă în Afganistan

Vineri, 29 mai, se desfăşoară ceremonia de plecare în teatrul de operaţii din Afganistan, a militarilor Batalionului 280 Infanterie Mecanizată din Focşani.
Militarilor focşăneni li se vor alătura, în această misiune, militari din Batalionul 151 Infanterie “Lupii Negri” din Iaşi.
La eveniment participă, alături de familiile militarilor, şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai administraţiei publice locale.

Militarii vor prelua de la militarii Batalionului 21 Vânători de munte “Viperele Negre” din Predeal misiunea de a sprijini autorităţile guvernamentale afgane din regiunea Zabul în procesul de reconstrucţie a ţării.

Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată au mai participat la misiuni de menţinere a păcii în Kosovo şi la misiuni de stabilitate şi reconstrucţie în Afganistan şi Irak.

Batalionul 151 Infanterie a mai participat, integral sau cu anumite subunităţi, la diferite misiuni de menţinere a păcii în Angola, Bosnia – Herţegovina, Albania, Afganistan şi Irak.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.