Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari germani ucişi în Afganistan

În urma unui atac asupra unei patrule germane pe drumul dintre Kunduz şi Baghlan, nordul Afganistanului, 4 soldaţi germani au fost ucişi iar alţi au fost 5 răniţi.

Potrivi datelor, militarii se aflau într-un vehicul blindat care a fost lovit de o rachetă lansată de talibani.

Anunţul a fost confirmat de ministerul apărării de la Berlin, care a informat şi Bundestagul (camera inferioară a Parlamentului n.r.).

Incidentul, de joi 15 aprilie, a avut loc în timpul vizitei în regiune a ministrului german al apărării, Karl Theodor zu Guttenberg. Acesta s-a aflat la Feisabad, capitala provinciei Badahşan, unde este staţionată o unitate germană formată din 400 de militari germani, care participă la misiuni civil-militare de reconstrucţie.

După incidentul soldat cu uciderea militarilor germani, Guttenberg, care a ajuns în Uzbekistan, a anunţat că va reveni în Afganistan pentru a fi alături de contingentul german.

În vinerea dinaintea Paştelui, alţi trei militari germani fuseseră ucişi într-o luptă cu militanţi talibani la Kunduz.

sursa: Ruhr Nachrichten, Spiegel Online, Focus Online, Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.