Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari israelieni recunosc abuzurile savârşite împotriva civililor palestinieni

Doi ofiţeri israelieni au depus mărturie despre brutalităţile la care trupele din Cisiordania au  supus civili palestinieni. Militari israelieni au bătut civili palestinieni legaţi la ochi şi încătuşaţi cu cătuşe de plastic.

Unii dintre civilii abuzaţi aveau doar 14 ani. Dezvăluirile celor doi sergenţi din Brigada Kfir includ descrieri ale abuzurilor săvârşite în timpul unei operaţiuni ce a implicat sute de soldaţi în satul Hares, pe 26 martie.

Mărturiile sunt menite a alimenta controversele iscate de colonelul Itai Virob, comandantul Kfir , care argumenta că violenţele erau justificate contra palestinienilor pentru a-şi îndeplini misiunea, potrivit lui The Independent.

Un militar israelian a declarat că circa 150 palestinieni, unii în vârstă de 14 ani, au fost legaţi la ochi şi reţinuţi în şcoala din sat în timpul operaţiunii ce a durat 12 ore.

I s-a explicat că măsura este menită a-i împiedica pe tineri să arunce cu pietre. În plus, deşi era evident că mulţi dintre cei reţinuţi nu aveau nicio vină, au fost arestaţi pentru a obţine informaţii de la ei.

Sursa: The Independent

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Militari israelieni recunosc abuzurile savârşite împotriva civililor palestinieni”

 1. OBAMA says:

  Asa se schimba comandantii. Mai intai apare o dezvaluire in presa, ca din intamplare…

 2. mega2005 says:

  E o stire insignifianta,…cel putin pt mine!!
  In israel de la al cu tzitza-n gura si pana la ultimul cetatean fac armata OBLIGATORIU!!!,..si perioade mari de timp, parca 2-3 ani!!
  Pe Armata s-a cladit si se mentine statul israelian!!!…asta ca sa priceapa BOK si POPEYE,…la noi am ajuns sa ne cerem scuze ca am fost militari cum extraordinar s-a exprimat un cadru militar in rezerva la conferinta ANCMRR. Sa nu se inteleaga faptul ca as aproba incalcarea normelor DIU,..sau ca nu iau in calcul contextul geopolitic si militar al Israelului fata de noi,…departe de mine acest gand,..am zis asa,..ca macar jidanii isi respecta cadrele in activitate si in rezerva nu ca la noi…
  De aceea nu mi se pare o stire care sa aiba vreun ecou,…
  Si chiar daca este din The Independent,…tot nu ma da pe spate..
  Poate un pic de selectie n-ar strica