Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari din R. Moldova nu vor participa la parada de 9 Mai de la Moscova

Ministerul Apărării din Republica Moldova a decis să nu participe la parada de la Moscova care va fi organizată la 9 mai, de Ziua Victoriei. Declaraţia a fost făcută de şeful serviciului relaţii publice al ministerului, Alexandru Josan.Motivul este în primul rând, cel financiar. Apoi, ceremoniile militare organizate la 9 mai la Chişinău ar fi “compromise”, prin lipsa militarilor Gărzii de Onoare, în cazul în care 70 de militari ar fi mers la Moscova, după cum a solicitat Rusia fiecărei ţări participante.

Potrivit lui Josan, ministerul are în acest an “un buget mai mic cu cîteva milioane lei faţă de anii precedenţi şi, în consecinţă, se află în imposibilitatea de a aloca suma de 400.000 de lei necesară pentru participarea Republicii Moldova la parada din Moscova, de la 9 mai”.

Reprezentanţii Ministerului Apărării au precizat că, în cheltuielile pe care trebuia să le suporte Republica Moldova, 400.000 de lei ar fi acoperit confecţionarea uniformei pentru cei 70 soldaţi ce urmau să fie trimişi la paradă, călătoria dus-întors, plata diurnei, perfectarea paşapoartelor, partea rusă asigurând doar cheltuielile necesare pe teritoriul Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a fost deja anunţat despre decizia Republicii Moldova privind parada.

Presa de la Moscova a scris însă că “decizia Republicii Moldova de a nu participa la ceremoniile care vor avea loc la Moscova este motivată de faptul că la paradă nu va participa nici România”.

Sursa: Antena3

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.