Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari NATO ucişi în Afganistan

Potrivit unui comunicat ISAF (NATO) citat de Deutsche Welle, 5 militari straini, dintre care doi britanici si doi americani, au fost ucisi in atacuri cu bomba ale talibanilor. Un alt militar britanic a decedat intr-un accident.

Un militar britanic si unul american au murit in doua incidente separate care au avut loc sambata, in timp doi alti soldati si-au pierdut viata vineri. Cei patru au fost ucisi dupa explozia unor dispozitive explozive – modul predilect de actiune al talibanilor, a precizat un purtator de cuvant al ISAF. Un alt soldat al NATO, a carui nationalitate nu a fost precizata, si-a pierdut viata intr-un atac distinct.

Un soldat britanic, membru al Royal Air Force, a decedat intr-un accident petrecut in timpul unei operatiuni de securizare a bazei Camp Bastion, din provincia meridionala Helmand. Incidentul nu are nicio legatura cu insurectia islamista.

In total, 376 militari straini si-au pierdut viata in luptele din Afghanistan de la inceputul anului, potrivit site-ului independent icasualties.org. In 2009, au murit 520 de soldati.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.