Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari radicalizaţi în cadrul armatei belgiene

Aproximativ 60 de militari din cadrul forţelor armate belgiene au fost identificaţi de serviciul de informaţii militare ca manifestând semne de radicalizare.
Potrivit ministrului belgian al Apărării, 55 de soldaşi şi cinci subofiţeri “au fost identificati ca fiind musulmani radicalizati”. Ei sunt supravegheaţi de serviciul de informaţii militare (SGRS) din cauza “comportamentului suspect”.

Serviciul de informaţii “verifică dacă ideile sau comportamentul unor membri din Ministerul Apărării nu contravin valorilor sau misiunilor armatei”, a informat ministrul, care subliniază că “libertatea de cult este un drept fundamental”.

Totuşi, până în prezent, “niciun soldat nu a fost demis din cauza extremismului islamic” şi “toţi soldaţii, eventual vizaţi (de vreo măsură disciplinară – n.r.) au părăsit armata din proprie iniţiativă sau au fost concediaţi din alte motive”, a mai precizat ministrul.

AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.