Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari români răniţi în Afganistan

Trei militari din cadrul structurii de sprijin logistic, Elementul Naţional de Sprijin (NSE), dislocată în baza militară de lângă Kandahar, Afganistan, au fost răniţi în urma unui atac cu rachetă.

Atacul s-a produs vineri 20 noiembrie, în jurul orei 15.30, ora României.

Sergentul major Cristian Mostoc şi sergenţii Marian Muscăloiu şi Marius Bertoni Taifas au suferit răni în urma suflului exploziei.

Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la spitalul militar din Baza Kandahar pentru tratament de specialitate. Din datele preliminare reiese că starea lor este stabilă. Sergentul Muscăloiu, rănit superficial, a fost externat.

Le dorim însănătoşire grabnică!

Elementul Naţional de Sprijin, format din 33 de militari, şi-a început misiunea în Afganistan în luna octombrie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provinciile Zabul şi Kandahar, dar şi în capitala Kabul.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Militari români răniţi în Afganistan”

  1. ionica_minune says:

    Pe militarii morti sau raniti in Afganistan sau Irak nu-i avanseaza nimeni la gradul de general, avansam toate panaramele. Daca ii dam un grad de sublocotenent post mortem , am rezolvat problema. Pentru acestia nu exista portite legale. Portitele sunt pentru “smecherasii” din politica.
    Pentru cei din Afganistan: Sa va ajute Dumnezeu sa va intoarceti teferi acasa caci nimeni altcineva nu va va ajuta. Sunteti doar carne de tun…….din pacate.