Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii australieni au încheiat retragerea din Afganistan

Premierul australian, Tony Abbott, a declarat că “trupele australiene au încheiat retragerea din Afganistan”.Acesta reprezintă “finalul celei mai lungi participări a acestei ţări la un conflict, care s-a soldat, de partea australiană, cu decesul a 40 de soldaţi” a mai declarat premierul australian , citat de AFP şi AGERPRES.

Premierul menţionase în octombrie că cei o mie de militari rămaşi vor părăsi provincia Oruzgan înainte de sfârşitul anului.

“Acest război nu se termină nici printr-o victorie, nici printr-o înfrângere, însă cu speranţa că Afganistanul este un loc mai bun, mai ales provincia Oruzgan, datorită prezenţei noastre”, a declarat şeful guvernului.

“Oruzgan este un loc foarte diferit şi mai bun decât acum zece ani”, a mai spus Tony Abbott.

 

Sursa: AGERPRES, AFP

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Militarii australieni au încheiat retragerea din Afganistan”

  1. Dan says:

    Au murit degeaba soldati acolo..