Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii pot sta liniştiţi: vor fi bani să facă misiuni în Afganistan

Aflat la Mangalia la o dezbatere organizată de asociaţii ale românilor din diaspora în colaborare cu Secretariatul General al Guvernului (?!), ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a făcut încă o declaraţie în stilul său pompos şi concis referitoare la reducerea bugetului MApN:

În afară de lege, care prevede pentru toate ministerele – conform legii, pierderea de 25% din fondul de salarii şi celelalte pierderi unitare, pe toate ministerele -, suntem printre singurele ministere care au primit bani. Cred că acesta este mesajul: am luat, nu ni s-a luat. Ni s-a luat, pentru că aceasta este legea (oare pe unde e logica acestui speech?!!)

“O anumită sumă se disponibilizează în condiţii de criză economică, ca statul român să poată plăti salarii şi pensii. Noi am primit bani pentru ca trupele româneşti să poată merge în Afganistan”, a subliniat  Oprea.

Ca urmare, militarii români din Afganistan pot sta liniştiţi! Nu vor fi nevoiţi  să ia trenul prin Rusia ca să se reîntoarcă acasă. Oprea a rezolvat situaţia lor.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Militarii pot sta liniştiţi: vor fi bani să facă misiuni în Afganistan”

 1. Fostul says:

  Sa va fie rusine! Intr-o fraza indrugati “legea” fara numar, dar vorbiti fara noima! De ce sunteti in guvern? Ca sa citati ca s-a luat de la toti? Pai toti fac ce fac cei din subordinea dumneavoastra?
  Ce tot bodoganiti cu Afganistanul? Ce dracu’ tot cautam acolo? Implementam ce? Pacea? De ce nu asigurati linistea interna? De ce ironizati niste bieti SGV-isti veniti sub drapel pentru cativa bani? FITI PREGATIT! RUSII NU GLUMESC! NE-AU CALARIT DE CATE ORI AU VRUT MUSCHII LOR! Si nu vor veni ai nostri prin Rusia ca ar avea transport aerian asigurat, CI VOR VENI RUSII, dupa ce am pupat pe nu stiu unde pe modovenii lor placizi…si am facut baze aeriene NATO ca sa navigheze de placere peste stepele lor… DUALITATE! FATARNICIE! MINCIUNA sau DEMAGOGIE!
  Al dracului lege! Cine naiba a facut-o? Nu voi? Dezertorii din POPOR? Dupa dreptul facut de ministrii din guvern si practicat de presedinte VOM AJUNGE LA SUICID!!!

 2. micutzul says:

  Doamne dar prosti mai suntem.

 3. micutzul says:

  @ Fostul
  Te rog sa nu intelegi gresit. Ma refeream la cei care conduc destine militare.

 4. Resboiu says:

  Linistitor… Parca vad in curand:

  “Noi am primit bani pentru ca trupele româneşti să poată merge în Iran”
  (va sublinia Oprea.)

 5. karadeniz says:

  În H. G. nr.735/2010 se prevede că militarii pensionari trebuie să facă cerere pentru recalcularea pensiei. Era mult mai simplu şi eficient să se ceară structurilor militare, care au în subordine şi casele de pensii şi arhivele, să scoată datele necesare pentru toţi pensionari/urmaşii acestora în plată , inclusiv pentru cei care au renunţat la pensie in favoarea salariului de bugetar şi pentru cadrele active care vor avea nevoie de aceste date la ieşirea la pensie. Dar guvernul a ales o manevră mult mai greoaie şi practic imposibil de realizat în scurta perioadă de timp alocat. M-am tot întrebat care este motivaţia alta decât cea de a umili, înjosi şi discredita purtătorii de uniformă militară, categoria socială ce-a mai puţin corupă, greu de influenţat, manipulat şi disipat. Principalul motiv l-am considerat necesitatatea stringentă a guvernului de a mai cîştiga nişte bănuţi în plus. Este clar că 10-15% dintre pensionarii militari şi 30-40% dintre cei ce primesc pensii de urmaş, nu vor putea face aceste cereri. Unii sunt plecaţi peste graniţă, alţii locuiesc la ţară şi nu sunt informaţi. Dacă 10-15 % din pensii se vor recalcula pe baza salariului mediu brut se va face astfel o economie în plus la bugetul de pensii. Se dă indirect şi un ajutor substanţial poştei române, prin cele peste două sute de mii de scrisori ce vor fi trimise recomandat la casele de pensii.
  Citind „Ordinul ministrului Oprea pentru aprobarea instrucţiunilor de aplicare A HG 735/2010 am mai găsit un motiv, la art. 12 din acest ordin, care prevede : „Serviciile prestate de către depozitul central/ depozitele intermediare de arhivă pentru rezolvarea solicitărilor persoanelor fizice se efectuează contra cost, potrivit prevederilor art 21 din Legea 16/1996 privind arhivele naţionale. „ Uite aşa pe lângă diminuarea pensiilor militare guvernul şi M.Ap.N mai fac rost de nişte bani. Şi unii îl criticau pe Oprea pentru incompetenţă.

 6. altfel says:

  Ma bucur nespus ca ministrul apararii Nationale a facut rost de bani pentru Afganistan! Chestia asta confirma opinia expusa de mine, anume ca militarii romani nu mai trebuie sa faca drumuri, poduri, baraje, nu mai trebuie sa salveze vieti la inundatii si cutremure, aici, in Romania, pentru ca Patria-mama nu mai are nevoie de faptele lor nesimtite, pentru care mai pretind si solde si pensii. Ei, militarii romani, trebuie sa-si dea viata pentru a instaura democratia in Afganistan, in Irak si pe unde o mai fi intarcat dracu balaia.

 7. Trifon Gruju says:

  Buna tuturor! Merhaba !

  Este foarte incitant ca avem un forum unde putem sa ne spunem si cele mai mari frustrari, sub umbrela pseudonimului. Ca in bancul asta: “Stiati ca Ceausescu a fost semi-legalist?”, “Cum adica semi-legalist?”, “Adica, el se ascundea, dar nu il cauta nimeni!”.
  Ce vreau eu sa spun este ca Ministrul foloseste un canal de comunicare, iar infomondo militar este altul. Ele sunt paralele, merg pe acelasi drum, dar nu se intalnesc niciodata.
  Avantajul SCMD este ca nu are o tara de condus si cu putina vointa ar putea concepe activitati cu adevarat sindicale, de a atrage atentia presei, ca sa il oblige pe domnia sa ministrul sa raspunda unor intrebari. De exemplu: organizarea rezervistilor in stil militar, pe unitati de provenienta, vizitarea unitatilor, cu formatia, de zilele portilor deschise. Infomondo ar putea gazdui datele cu aceste zile. Cred ca spun prostii, dar ideea este ca mesajele celor doua parti opuse trebuie sa se intalneasca pe acelasi palier media.
  Hai Romania!

 8. Schwartzkopff says:

  Jiji B e mai coerent decat gabriel.