Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii rezervişti pichetează Palatul Parlamentului

Peste 1000 de militari în rezervă pichetează astăzi Palatul Parlamentului. Aceştia sunt nemulţumiţi de recalcularea pensiilor.

În ţară protestele continuă. Astfel, sindicaliştii din cele 5 confederaţii vor picheta sediile prefecturilor Bihor, Botoşani, Harghita şi Caraş Severin.

Ei sunt nemulţumiţi de noile prevederi ale Codului Muncii.

Miercuri, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură împotriva cabinetului Boc la protestele sindicatelor sunt aşteptaţi 50.000 de oameni.

Sursa: Antena3 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

20 Responses to “Militarii rezervişti pichetează Palatul Parlamentului”

 1. sindicalistul says:

  Inspirata fotografie ati gasit. Sunt chiar cei mai reprezentativi membri ai SCMD, cu totii militari disponibilizati din cauza reumatismului, gutei si prostatei. Iar doamna cu drapelul este simbolul “suprem” al sindicatului. Ma mira ca nu este sprijinita de dogaru si pricinosu iar lenuta sa-i faca vant cu evantaiul. Halal armie ROMANA!

 2. Dodo says:

  Daca sunt oameni de onoare ce conteaza varsa dle Sindicalist?
  Daca erau parintii dvs tot asa scriati ???!!!

 3. akord75 says:

  O noua versiune de counter strike

  videonews.antena3.ro/action/viewvideo/800264/MITINGUL-REZERVISTILOR

 4. PANI HACITIN says:

  “Ca şi dumneavoastră, medicii şi juriştii (“şpăgarii”), profesorii, învăţătorii (“care fraudează statul cu meditaţii”), funcţionarii publici (“care primesc mită”), poliţiştii (“nenorociţi şi beţivi”), agricultorii, muncitorii (“pulime”), etc, şi noi am fost jigniţi (“nesimţiţi”, “cu mâna întinsă ca la pomană”, etc) de către reprezentanţii unei Puteri care declară că statul nu are nici o obligaţie faţă de cetăţeni, ca, dacă vrem să muncim, să ne luăm traista în băţ şi să plecăm aiurea (Traian Băsescu) iar, dacă suntem pensionari să facem bine să “părăsim pe cale naturală sistemul” în maxim şase ani (Emil Boc)”… Am slujit o viata de peste 24 ani in Armata Romana, Nu-mi pare rau decat ca am crezut totdeauna in unitatea si fratia romanilor,in dragostea de tara. Cand vezi ce hahalere ne conduc, efectiv niste analfabeti, imi pare rau ca am depus un JURAMANT MILITAR fata de hotii, demagogii si incompetentii Romaniei, . Pacat de tara asta frumoasa, pacat de frumoasa Timisoara.STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA…..

 5. robert says:

  @ Bre Sindicalistule, tata, lasa-ne si du-te acolo unde ti-e sindicatul! Chiar n-ai pic de decenta? Este o fotografie care arata niste generali, probabil chiar eroi de razboi, dar pentru tine ei sunt “vax albina marca lux”. Chiar vrei sa te creada cineva ca ai ceva in comun cu natia romana, care e mai amarata si mai umilita decat a fost sub bolsevici?????? Imi pare rau ca m-a luat valul si am avut aceasta iesire, dar nu chiar intotdeauna reusesc sa fac glume legate de postarile idioate, otravite si tendentioase ale unora ca tine. Sa-ti fie de halal!

 6. PANI HACITIN says:

  S-a reușit divizarea societății. Pentru că este ușor să conduci în acest mod. Iar acest mod de conducere este practicat doar de regimurile dictatoriale. Și dacă încă nu ați înțeles că trăim într-un regim dictatorial, o să vă dați seama cât de curând. Nu încerc eu să vă fac să înțelegeți cât și cum a lucrat un cadru militar sau un polițist, ori un pompier sau un jandarm. Pentru că în timp ce dv. ”dormeați liniștit”, militarul vă apăra granițele ca să oprească ciuma roșie care era pe cale să ne ocupe din nou prin 1968, polițistul își lăsa casa și alerga după hoțul ce vă fura bunurile, pompierul salva vieți din incendii și inundații iar jandarmul intervenea în tot ceea ce însemna tulburare a ordinii și liniștii publice. Un alt aspect pe care dv. nu îl știți, sau îl știți și nu vreți să recunoașteți, este faptul că acum aveți dreptul să scrieți aici (ca și mine și toți cei ce postează), datorită faptului că la așa-zisa ”revoluție” din 1989, militarii au depus armamentul și nu au dat curs de a se trage în demonstranți. Nu știu câți ani aveți și nici nu mă interesează, dar modul în care gândiți este total greșit. Acest regim a reușit învrăjbirea nu numai a categoriilor sociale, una împotriva celeilalte, dar și a persoanelor din aceeași categorie socială. Pentru că acum cel sărac trebuie să îl urască pe cel bogat, chiar dacă averea ce o are este obținută pe cale legală, tânărul trebuie să fie împotriva vârstnicului care are o pensie de multe ori sub limita subzistenței, elevul împotriva profesorului pentru că i se solicită să învețe și să respecte o disciplină, bolnavul împotrivă medicului, civilul împotriva militarului și așa mai departe. Ar fi prea multe de spus, dar spațiul este insuficient. Credeți dv. că militarul pensionar s-ar împotrivii creșterii pensiei doctorilor, inginerilor, profesorilor sau altor categorii de pensionari??? Din contra, toți am dori ca fiecare sa ducă un trai decent. Dar, după cum vedeți, s-a început cu distrugerea învățământului, s-a continuat cu sănătatea, acum se distruge sistemul de apărare și ordine publică și uite așa o sa ajungem o țară de proști, bolnavi și hoți. Pentru că se pare că regimul actual dorește inculți, care să nu știe să își ceară măcar drepturile și să fie ușor manipulați, bolnavi care să nu se poată da jos din pat și să dea ortul popii, scutind statul de o pensie mizeră ce i se cuvenea și un stat în care să domnească haosul pentru că în haos se poate fura în liniște. In urma cu 200 de ani, un celebru pictor spaniol, Francisco Goya, lansa un avertisment care a marcat istoria umanității: \”SOMNUL RAȚIUNII NAȘTE MONȘTRII\”, iar scriitoarea Frances More Lapee, se întreba retoric: “DE CE NOI, CA SOCIETĂȚI, CREĂM O LUME, DE CARE NOI, CA INDIVIZI, AVEM OROARE?” Puteți să îmi dați un raspuns???

 7. VasilicaI says:

  PANI> NU! e raspunsul la final…Se pare ca suntem pedepsiti de Dumnezeu.Pana si pe acest forum,unde posteaza fosti sau actuali militari,se evidentiaza zilnic o dezbinare si diversiune de nedescris…asta o fi nivelul nostru de inteligenta,de exprimare,de a demonstra ce?ramai siderat,pur si simplu de naivii ce se evidentiaza pe aici…sindicat din militari,procese cu guvernul,huiduieli si alte manifestari de mahala…o mare si iremediabila RUSINE…pacat! se pare ca ne meritam soarta…

 8. robert says:

  @ VasilicaI, cum de reusesti sa ai o personalitate multipla???? Acum te dai mata blanda, iar in comentariul la articolul cu autonomia erai ca Arielul. Sunt de-a dreptul socat sau, mai bine zis, dezgustat. Nu stiu pe al cui joc il fac unii, dar sigur nu pe al romanilor. Macar de ne-am trezi in ultimul ceas. Altfel, singura noastra bucurie va ramane faptul ca nici lingaii de azi nu o vor duce mai bine decat restul lumii. Pentru ca, sa nu uite, tradatorii nu sunt agreati de nimeni, sunt doar folositi, apoi facuti inofensivi. Asta e!

 9. Stelian P. says:

  Mesaje pt. domnul doctor Dogaru de la idolul sau politic, dl. doctor Vadim:

  „Revoltele din Orientul Mijlociu n-au pornit din senin. Informaţii recente, cuprinse în cartea „Războiul Minţii”, semnată de un anume Michel Forst Adams, vorbesc despre faptul că de pe navele de război americane din Marea Mediterană şi Canalul de Suez sînt transmise, într-o frecvenţă la care creierul uman se supune şi devine agresiv, mesaje de tipul „Revoltă-te!”, „Nu mai îndura!”, „Atacă!”, „Ieşi în stradă!”, „Adună-ţi prietenii!”, „Mergi la Revoluţie!”.”
  09.03.2011

  Speram ca dl. dr. Dogaru a inteles in sfirsit mesajul si isi cumpara si el niste frecvente din alea ca bani are destui.

 10. Dodo says:

  …ceva adevarat …. de la sector 5

  marți, 15 martie 2011
  Goarna pe uliță
  A-nceput deja să cadă

  câte unul cocoţat
  în vreo funcţie la stat,
  dar mai sunt puşi o grămadă
  pe furat.
  Peste tot te înconjoară
  mafioţi autohtoni,
  unii hoţi, alţii “baroni”,
  ordinea n-ai cum, în ţară,
  s-o răstorni.
  Foşti miniştri, actualii,
  slabi de înger, tari în falcă,
  vrând să prindă câte-o halcă,
  peste pradă, ca şacalii,
  astăzi calcă.
  DNA-ul tot “asudă”
  după marii răpitori,
  dar în plasă, prinsă-n sfori,
  scoate numai caracudă.
  Râzi de mori.
  E tot criză, dar e bine,
  unii ne vorbesc de boom,
  Vântu-i împăcat acum,
  cu mascatul ce se-aţine
  peste drum.
  Fel de fel de piticanii
  peste ţară vin ciopor
  şi, vorbind despre POPOR,
  ne fac legi şi fură banii
  tuturor.
  Se vrea unul primministru
  (ăsta e un fix al lui
  ce-i stă-n creier, ca un cui),
  dar nu-i bun nici de vagmistru
  să îl pui.
  El e moţ, precum se vede,
  tac-su l-a trimis prin sat,
  de copil, la semănat
  şi cosit, de-aia se crede
  că-i bărbat.
  De atunci o ţine langa
  că e mare… cocoşel,
  că nu-i nimenea ca el
  şi gata-i să scoată spanga
  de mişel.
  Cei care şi-au dat obolul
  la partid şi nu încap
  în Guvern şi-o iau în cap
  şi-şi asumă cu toţi rolul
  de satrap.
  Într-un filmuleţ răsare
  un copil al nu ştiu cui,
  că-i lovit înclini să spui,
  dar, din pixeli, nu apare
  vreun cucui.
  E lovit, precum se vede,
  de nenea-n portocaliu,
  aş putea să pun pariu,
  chit că mulţi români vor crede
  că-s saşiu.
  O fi fost bărbatul „turtă”,
  o fi fost băiatul rău
  şi, lăsat de capul său,
  a-ncasat una, dar scurtă?
  Nu ştiu, zău.
  Vine-o blondă la B 1
  şi îi ceartă pe acei
  ce au prostul obicei
  să îi critice preabunu`
  şef al ei.
  S-oţărăşte rău cadâna,
  ca pe uliţă-n Pleşcoi,
  şi-n lupta cu de-alde noi
  gata e să pună mâna
  pe furcoi.
  Alta-n Parlamentul ţării
  (o duduie fostă miss)
  o hoţie a comis.
  O credeam mai acătării,
  dar s-a zis!
  Nu mai cred în ea de-acuma,
  în pedelişti nici atât,
  că-mi stau ca broscoiu-n gât.
  Vor să se-ntreacă cu gluma?
  N-au decât!
  Au făcut-o iar de oaie,
  ca-n atâtea alte dăţi,
  şi-au văzut românii toţi
  cum te fură de te-ndoaie
  aceşti hoţi.
  Nu e chip să-i faci cu buna
  să priceapă rostul lor,
  ba, ne iau peste picior
  când îi prindem cu minciuna.
  Treaba lor!

  Poate ne-om uita învăţul
  de-a fi paşnici, din străbuni,
  şi-i vom trage de perciuni
  sau ne-om repezi cu băţul,
  ca la câini.

  Ilie Bâtcă

 11. partizanul says:

  Si mesajele alea subliminale au afectat doar selectiv!!!!!
  Dom’le, dumneata, asa dupa flerul personal, chiar crezi ce scrie Frost ala?
  Astea-s minciuni americane. S-au incercat experimente de inducere in stare de hipnoza a unor reactii la anumiti stimuli, cuvinte, semne, culori…. , dupa ce subiectul este trezit dar n-a tinut. Nu poti sa programezi mintea unui individ impotriva convingerilor lui, omul nu este un robot.

 12. Stelian P. says:

  partizanul
  Eu nu cred, doar am copiat dintr-un document clasificat aflat pe masa domnului doctor colonel rez. presedinte DOGARU. Credeti ca dl. Dogaru s-a trezit ?

 13. Buldogul says:

  Ptr. Stelica portocaliul
  Tu te-ai trezit mai robotule cu cip portocaliu? Iar ai aparut ca ciuma de morcov portocaliu ? ti-am dat un sfat si ai promis ca il vei respecta: ti-am spus sa nu mai faci jocuri duble Stelica fara Frica, si sa dispari de pe aceste bloguri ca te-am dibuit. Am auzit ca esti inscris in sindicat si ca esti tare nemultumit ca nu ai prins si tu o functie de conducere desi acestea nu sunt platite si atunci motivul ar fi ca tu ai misiunea sa-l distrugi din interior prin atacarea in permanenta a lui Dogaru si Pricina care de fapt sunt intemeietorii SCMD. Sa fie doar o coincidenta mai morcov portocaliu? stiindu-se ca esti inscris in partiduletul tradatorilor UNPR care este cu portocalii care sunt de dreapta iar voi va dati de stinga? poti sa ne spui daca esti asa de cinstit cum te dai de ce la toti rezervistii care sunteti la UNPR v-au crescut pensiile dupa recalculare si de ce a-ti fost avansati chiar si cu 2 grade consecutive? VEDETI DRAGI CAMARAZI DE CE STELICA PORTOCALIUL SI ALTII CA EL SE FAC CA NE PLING NOUA DE MILA ? SI DE CE NU INGHIT EI SINDICATUL ? Pentru ca acesta lupta pentru pastrarea legii 164 care ne tine cuplati de sistemul militar dar in acest caz la TOTI ACESTI UNPR-isti le-ar scadea pensiile marite pe Legea 119 in mod fraudulos si abuziv fara ca cineva sa poata verifica ceea ce se tot vorbeste . Astia sunt uscaturile dintre noi care pentru DOI LEI isi vind si SUFLETUL si TARA si pe NOI ,,CAMARAZII LOR”. cita perfidie !

 14. vasilicaI says:

  @ robert > ce articol?ce ariel?! esti dus cu pluta,taticu! ori esti in eroare totala,ori esti si tu unul din cei nervosi din varful piramidei scmd care nu mai ai acces la…card! pacat de numele tau frumos,ca-nnauntru,se pare ca esti gaunos!

 15. SEJC says:

  Vasilica da-i mana lui Stelian si dati-va impreuna cu capul de pereti.Toti pensionarii inclusiv noi,inca,militari, au acces la card.Tu nu esti pensionar ?te- ai trezit si tu ratacit pe aici .

 16. grominu says:

  ”Extremele au mult mai mult caracter, sunt mult mai precise decât media.” Spunea cineva cu o minimă moral(i)a.
  Poate, dar se spune că există și o “Cale de mijloc”, numită adesea și “Calea de aur”, care este drumul cel mai sigur, al Adevărului. Adevărul evită extremele și merge drept iar în drumul său este însoțit, de o parte și de alta, de minciună (exces de mișcare) și de tăcere (imobilism), extremele, care va să zică. Și care sunt într-ADEVẮR ceva mi mult (sau mai puțin) decât media. Și au caracter. Dar caracter poate însemna doar trăsătură, fără a avea neapărat un sens pozitiv. Minciuna sau excesul de mișcare pot să fie uneori foarte precise. Tăcerea sau imobilitatea sunt însă extrem de precise. Pentru că Nimicul nu poate avea erori (chiar dacă el chiar este o eroare).

  ”Oamenii sunt adesea mai modeşti decât par”, spune același domn. Și nu îndrăznesc să-l contrazic. (Dicționarul este iar ambiguu: 1. Care este lipsit de îngâmfare, moderat, cumpătat în purtare, în pretenții. 2. De proporții mici; de valoare sau de importanță redusă; lipsit de strălucire).
  Toți oamenii au dreptul să fie modești, pragmatici, să fie cu picioarele pe pământ (sau cu mâna cu care scriu, ori cu gura cu care vorbesc), să fie chiar buni comercianți, (nu neapărat vânzători) și să prefere sloganurile comerciale gen The Future’s Bright / The Future’s orange.
  “trei culori cunosc pe lume/
  rosu, galben si-albastrui/
  io iubesc portocaliu’/
  da’ n’am voie sa o spui!”
  Unele lucruri nu se spun pentru că noblesse oblige. (The phrase is sometimes used derisively, in the sense of condescending or hypocritical social responsibility.) Sau poate pentru că este political correctness. Sau de rușine.
  Așa este: “The future is looking so bright, we’ll have to wear sunglasses!”
  Dar și: ”The Future’s So Bright, I Gotta Wear Shades.”
  Sunt replicile a doi soți cântăreți ai anilor `80. Fiecare vede cu ochii lui. Și ce dacă fiecare vede altfel? Sau se gândește la altceva (de exemplu la holocaustul nuclear sau la lumina care vine de la soare, sau la lumina care vine de la șefu`, sau la explozia de sărăcie, sau de prostie, sau de obediență)? Uneori totul este așa de strălucitor. Și tinicheaua strălucește. Unii poartă ochelari de vedere, alții soare, alții de cal, alții pentru dormit. Fiecare se protejează cum poate, împotriva a ce crede el de cuviință. Dar ochelarii de dormit nu protejează și împotriva eventualelor coșmaruri care pot apărea.
  The future’s been bright for so long now, it looks like dark to me spune grupul Timbuk3. Așa cred ei.
  Ați înțeles cum va fi viitorul? El nu poate să fie decât luminos pentru că există multă lumină și în cer (albă) și în iad (roșie, portocalie). Citeam undeva că lumina portocalie de pe străzile orașelor românești produce tristețe, uneori imediat, alteori în timp. În alte țări lumina este mai albă. Totul este atât de ambiguu! Deși ar putea să fie destul de clar. Important este că purtăm ochelari.

 17. Stelian P. says:

  Buldogul
  Abia azi ti-am citit “opera” si am ris cu pofta. Eu sunt in sindicat cum esti tu om inteligent. Cu gradele esti pe aproape. Am primit trei direct si mai am citeva in frigider. Bineinteles ca mi-a crescut pensia de doua ori numai luna asta si mai sunt luni pina in decembrie.
  Eu zic sa-ti iei medicamentele la timp si sa asculti de nenea doctorul ca pina la urma te faci bine. (nu e sigur dar tu sa speri)

  SEJC
  Ce am scris mai sus e valabil si pentru tine cu modificarile de rigoare dar tu oricum nu le intelegi.

 18. akord75 says:

  @grominu
  Si chiar va asteptati ca cele scrise de dvs. sa fie intelese de ….de pilda bulldog??

 19. PANI HACITIN says:

  În anii de până în 1989, să fii ofiţer în armata României, era o cinste iar cel care intra în rândurile armatei era privit, în general, cu stimă şi respect de majoritatea populaţiei. Am intrat în rândul armatei cu gândul să pot ajuta la creşterea României şi să particip, în caz de nevoie, la apărarea ei. A venit mişcarea din ’89 şi credeam, în prostia mea, că rămânând în cadrul armatei voi reuşi sa fiu văzut de ceilalti, cel puţin ca pâna atunci. Ce a urmat ? Intrarea în NATO a necesitat reducerea masivă a efectivelor armatei şi am înteles aceasta… Drept urmare, am trecut în rezervă dupa 25 de ani de activitate cu drept de pensie, pensie penalizată datorită faptului ca nu aveam, vechimea de 30 ani. Până în 2000 cadrele militare se deplasau la serviciu şi prin oraş în uniforma mândri ca fac parte din armată. Acum se strecoară anonimi pe poarta unitatii în haine civile în care sa nu atragă atenţia, ruşinându-se parcă de apartenenţa la instituţia militară. Iar prin oraş ce să mai spun ! Ştiu că aşa cum orice pădure îşi are uscăturile ei, şi în armată au fost persoane care, din diverse motive, nu au fost exemple de urmat, dar acestea, ca procentaj, nu au depăşit procentul persoanelor cu apucături similare din populaţia României. A urmat dezastrul pornit de actuala guvernare, sub care, pensionarii militari, au ajuns asistaţi social, lumea se uită la noi ca la nişte paria care trăiesc din bugetul asigurărilor sociale, fără să fi contribuit cu 5 bani (vechi) la acesta. Şi, culmea ironiei, populaţia mai are încă încredere în armată ! Acum, au « recalculat » pensiile militare ‘nesimţite’ ilegal Ce urmează ? La modul în care populaţia României, practic îndobitocită de guvernările de până acum dar mai ales de actuala guvernare, a reacţionat, prevăd o continuare a dezastrului încă cel puţin 20 de ani, mai ales că, pdl-ul, deşi habar nu are de guvernare se indobitoceste din ce in ce mai mult… DESTEAPTATE ROMANE !

 20. PANI HACITIN says:

  Cine a facut avere in Romania in ultimii 20 de ani?
  Militarii/Politistii sau politicienii?
  Cred ca ultimii.Enumar cativa: Nastase, Videanu,Berceanu, Udrea,Patriciu… unde sunt banii romanilor,deci.??? La pensionarii din aceste domenii? Nu cred… Dar trebuie umiliti in continuare, asa cum au fost umiliti toata viata. Si asa nu traiesc mult, dar cat traiesc ,sa stie ca o fac cu umilinta … Rusine acestui regim politic, care va dispare ca praful(vezi PNTCD). Nici macar Ceausescu nu a indraznit sa ne ia drepturile consfiintite prin legi si regulamente …… Ma numar si eu printre cei care au lucrat in Armata, acea institutie a tarii care apara tara si locuitorii ei la NEVOIE. Citind randurile de mai sus, imi dau seama ca foarte multi dintre cei care isi “spun” parerea uita faptul ca toti avem drepturi egale la nastere. Fiecare este liber sa aleaga. Eu am ales cariera militara. Cand eram in clasa a VIII-a a venit cineva la noi in clasa si ne-a prezentat “Ghidul carierei militare”. A sunat frumos si in consecinta am dat admitere la liceul militar, iar dupa mai multe examene am fost declarat admis. La 14 ani m-am despartit de mama si de tata si m-am “inrolat” in armata. Dupa 4 ani de adolescenta petrecuti intr-un liceu militar, cu desteptarea la ora 06.00 si stingerea la ora 22.00, cu sectoare, cu invoiri o data/luna am dat examen de admitere la Academie. Vreau sa subliniez faptul ca majoritatea prietenilor mei se distrau in civilie si radeau de mine cat de prost sunt ca vreau sa ma insor cu Armata! Am sustinut sute de examene in cei 4 ani petrecuti in Academie si dupa un examen de licenta si inca un an la Scoala de aplicatie am devenit ofiter. De la absolvire au trecut cativa ani in care am vazut cat de greu este sa razbati in viata. 6 ani am facut naveta la familie pentru un salariu usor de castigat in civilie la studiile pe care le am. Nu am renuntat. Toate sacrificiile pe care le-am facut au fost facute pentru a-mi construi o cariera frumoasa si de a culege roadele muncii si a sacrificiilor la batranete, atunci cand se zice ca omul este (sau ar trebui sa fie) mai intelept si poate oferi mai multe invataminte celorlalti. Dar sa nu ne mai lungim prea mult cu vorba. Consider ca se face o mare eroare prin faptul ca se incearca sa se pateze uniforma militara cu aberatiile care se spun la televizor cum ca pensiile acelor care si-au dedicat viata carierei militare sunt nesimtite. Vreau sa subliniez faptul ca PACEA nu este sigura si nu o poate garanta nimeni 100%. Trebuie sa o castigam si sa o mentinem… INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA..