Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii români din Afganistan au preluat comanda Aeroportului Internaţional din Kabul

Generalul de flotilă aeriană Victor Strîmbeanu preia drapelul KAIA de la generalul maior Joachim Wundrak, Kabul 01 aprilie 2011 - foto Oliver Anghel, www.mapn.ro

Comanda Aeroportului Internaţional din Kabul (KAIA), Afganistan, a fost preluată vineri, 1 aprilie, de militarii Forţelor Aeriene Române de la cei din Forţele Aeriene Ungare.

Drapelul KAIA a fost preluat de către generalul de flotilă aeriană Victor Strîmbeanu, comandantul detaşamentului Forţelor Aeriene Române.

Ceremonia a fost prezidată de locţiitorul comandantului Componentei Aeriene a Comandamentului Întrunit al ISAF, general-maior Joachim Wundrak.

La finalul ceremoniei de la Kabul, generalul maior Wundrak a declarat că este convins că echipa românească este entuziastă şi profesionistă, fiind “unul dintre cele mai bine pregătite detaşamente naţionale care îşi asumă coordonarea KAIA, de la debutul operaţiunii ISAF. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi aici pentru poporul şi naţiunea afgană.”

România este prima ţară care preia comanda Aeroportului Internaţional din Kabul pentru o perioadă de un an (prin rotirea a două detaşamente la un interval de şase luni), în cadrul Forţei de Asistenţă de Securitate din Afganistan, aflată sub comanda operaţională a NATO, perioadă în care militarii vor ocupa funcţii-cheie în cadrul structurilor administrative şi de comandă ale aeroportului: controlul traficului aerian, conducerea operaţiilor aeriene, asigurarea securităţii zborului, asigurarea suportului logistic şi comunicaţiilor.

Comanda KAIA a mai fost asigurată de un detaşament român în urmă cu 5 ani. Pe aeroportul din Kabul operează zilnic între 450 şi 500 de zboruri diferite.

La ceremonia militară au participat şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior Cârnu Fănică, şi o delegaţie a Statului Major General, condusă de generalul-maior Alexandru Rus.

sursa: Biroul de presă Al MApN

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Militarii români din Afganistan au preluat comanda Aeroportului Internaţional din Kabul”

  1. indisciplinatu says:

    Ala micu’,…banuiesc ca e generalu’ nostru…ce seamana la statura si un pic din profil cu boc….n-o fi el???