Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii români felicitaţi de comandantul ISAF şi secretarul de stat american cu ocazia Zilei Naţionale a României

În cadrul unei ceremonii desfăşurate la Comandamentul ISAF din Kabul, militarii români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan au fost felicitaţi miercuri, 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, de către comandantul trupelor ISAF, generalul David Petraeus.

La ceremonie au fost prezenţi colonelul Dan Şuta, reprezentantul naţional al contingentului românesc din Afganistan, peste 50 de militari români ce desfăşoară misiuni în capitala afgană şi o numeroasă asistenţă formată din militari din alte armate.

Generalul Petraeus a evocat memoria eroilor români căzuţi la datorie pe parcursul celor aproape nouă ani de participare a trupelor româneşti în Afganistan, eforturile susţinute ale militarilor români ce desfăşoară misiuni în sudul Afganistanului şi în provincia Kabul, precum şi contribuţia semnificativă pe care aceştia o aduc, zi de zi, la îndeplinirea misiunii ISAF.

“Aş vrea să profit de această ocazie şi să adresez tuturor militarilor români din Afganistan un sincer multumesc! Mulţumesc pentru contribuţia deosebită pe care dumneavoastră şi ţara dumneavoastră au avut-o şi continuă să o aibă în Afganistan”, a spus generalul Petraeus.

În mesajul adresat poporului român de ziua naţională, de către secretarul de stat american, Hillary Clinton, aceasta a precizat: “În numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american, felicit poporul român cu ocazia Zilei Naţionale de 1 Decembrie. În aceste momente, când ne pregătim să comemorăm unitatea românească, celebrăm, de asemenea, 130 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Statele Unite şi parteneriatul puternic de care se bucură ţările noastre”, amintind că forţele româneşti au acţionat cot la cot cu cele americane în Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest.

Hillary Clinton a subliniat că Statele Unite preţuiesc angajamentul şi curajul militarilor români în respectivele teatre de operaţiuni.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Militarii români felicitaţi de comandantul ISAF şi secretarul de stat american cu ocazia Zilei Naţionale a României”

  1. sejc says:

    HILLARY CLINTON ESTE O DOAMNA,DAR DINCOLO DE PROTOCOL AR TREBUII SA OBSERVE CA ARMATA ROMANA ESTE PROST ECHIPATA,PROST HRANITA,PROST DOTATA,PROST PLATITA.CU ALTE CUVINTE CONSTIINTA TRECE PRIN BURTA. FILISOFIE VULGARA DAR DE ACTUALITATE. SARUT MANA DOAMNA.