Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii români şi americani vor putea fi trataţi medical la reciprocitate

Guvernul României a adoptat o Hotărâre de Guvern  prin care este aprobat Acordul între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind asistenţa medicală pentru membrii forţelor armate şi dependenţii lor, semnat la Washington la 6 septembrie 2012.

În baza acestuia, tratamentul medical cu spitalizare şi alte tratamente medicale pot fi puse la dispoziţie gratuit cadrelor militare şi dependenţilor lor, aflaţi pe teritoriile Statelor Unite ale Americii, respectiv ale României, în instituţiile medico-militare aparţinând forţelor armate ale celor două ţări.

Documentul stabileşte cadrul juridic în domeniul asistenţei medicale între  Ministerul Apărării Naţionale şi Departamentul Apărării Statelor Unite ale Americii, respectând integral legislaţia românească.

Acordul menţionat a fost semnat în temeiul Hotărârii nr. 63 din 31.07.2012, prin care Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat negocierea şi semnarea acestui document bilateral.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Militarii români şi americani vor putea fi trataţi medical la reciprocitate”

  1. al adin says:

    Unavantaj pentru militarii romani aflati in SUA la ambasada, cursuri, academii, etc

  2. Bure Bista says:

    Oare e si pentru americanii de la Kogalniceanu, Deveselu etc…?

  3. al adin says:

    Conform radio Erevan da, dar….