Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii ruşi consideră că scutul antirachetă american vizează Rusia

Şeful Statului Major General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, generalul de armată Nikolai Makarov, a afirmat că scutul american antirachetă vizează Rusia, în ciuda declaraţiilor oficialilor de la Washington.


Generalul de armată Nikolai Makarov, a declarat că “Dezvoltarea şi implementarea sistemului de apărare antirachetă sunt acţiuni îndreptate împotriva Federaţiei Ruse”.

“În ciuda explicaţiilor oferite de guvernele occidentale, care spun că scopul este de a asigura securitatea lor, nu este cazul de aşa ceva”, a continuat generalul.

Potrivit acestuia, noul sistem din Europa ar submina în mod automat planurile strategice ale Rusiei, indiferent de retorica utilizată pentru a descrie scopul său. “Dezvoltarea acestor sisteme de apărare antirachetă slăbeşte fără discuţie potenţialul nostru de disuasiune”, a precizat Makarov.

Declaraţia şefului Statului Major al armatei ruseşti vine la aproape o săptămână după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că CSAT a aprobat participarea României la sistemul antirachetă, ca urmare a invitaţiei preşedintelui american Barack Obama.

Decizia, care înseamnă amplasarea în România a unor sisteme de interceptare antirachetă, trebuie ratificată de Parlament.

sursa: HotNews

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.