Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarii sud-coreeni isi schimba uniformele pentru a nu fi confundati cu fortele speciale nord-coreene

Ministerul sud-coreean al Apărării a anuntat ca pentru a evita orice confuzie cu uniformele foarte asemănătoare purtate de militarii nord-coreeni, autorităţile de la Seul vor accelera livrarea noilor uniforme pentru militarii staţionaţi la graniţă.

“A fost confirmat faptul că militarii nord-coreeni de la graniţă poartă uniforme de camuflaj asemănătoare cu cele ale armatei sud-coreene”, a declarat un reprezentant al Ministerului Apărării.

“Credem că forţele speciale nord-coreene staţionate în zonă efectuează exerciţii de infiltrare, pentru care le sunt necesare aceste uniforme”, a adăugat el.

Forţele sud-coreene au început deja să distribuie un nou tip de echipament de camuflaj, însă urmează să accelereze procesul.

Armata regimului de la Phenian include unităţi speciale formate din 200.000 de militari, iar 50.000 dintre aceştia au fost staţionaţi la graniţa cu Coreea de Sud, după tensionarea relaţiilor dintre cele două părţi, ca urmare a bombardamentului nord-coreean asupra unei insule sud-coreene.

 
sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.