Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militarilor li se vor mări soldele pentru a le fi impozitate suplimentar

Persoanele asigurate din sistemele de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională vor beneficia de majorări de venituri pentru a nu suferi în urma trecerii de la un sistem de asigurare la altul.

Într-un document intern al Ministerului Muncii, citat de Evenimentul Zilei, trimis Caselor de Pensii din toată ţara, se arată că soldele militarilor vor creşte cu 5,5% pentru a putea fi impozitate.

Documentul citat descrie mecanismul prin care militarii trebuie să plătească o contribuţie de 10,5% la sistemul public de pensii, la fel ca restul populaţiei: “În prezent, personalul din domeniul apărării naţionale achită o contribuţie de 5% la bugetul de stat din care, de altfel, se achită pensiile în acest moment. Începând cu data intrării în vigoare a legii, va contribui la sistemul unitar de pensii publice, la fel ca şi celelalte categorii de persoane, cu 10,5% contribuţie individuală din venitul câştigat”, se arată în document.

Pentru ca veniturile militarilor, poliţiştilor şi ale gardienilor din penitenciare să nu fie diminuate în urma aplicării legii, autorităţile au găsit soluţia majorării acestora.

“Pentru a nu se produce o diminuare a veniturilor salariale prezente, generate de plata contribuţiei individuale de 10,5% la bugetul asigurărilor sociale de stat, se va proceda la majoritatea veniturilor salariale cu 5,5%”, precizează ordinul citat.

sursa: Evenimentul Zilei

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Militarilor li se vor mări soldele pentru a le fi impozitate suplimentar”

 1. Schwartzkopff says:

  o mizerie fara margini!!

 2. mos alecu says:

  Ministrul muncii se baga si el in seama … Chestia cu majorarea soldelor activilor este prevazuta in art.177 din mizerabila de lege unitara a pensiilor… si va fi detaliata printr-o hotarire de guvern , nu printr-o zicere a unui oarescare ministrel … Pentru a se respecta prevederile legii (sa nu scada veniturile actuale) soldele vor trebui majorate cu 5,82% (nu cu 5,5%) …

  Dar chestiile cu procente sint tare complicate pentru ‘coducaretii’ nostri … a se vedea treaba cu reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor , unde toti ‘lehaie’ ca (pentru a reveni la vechile salarii ) trebuie aplicata o majorare cu 25% a actualelor salarii … fals… Pentru a reveni la salariile de dinainte de diminuare , salariile actuale trebuie majorate cu 33%

 3. altfel says:

  Masura trebuia adoptata inca din 2006, cand militarilor li s-au luat bani pentru asigurarile de sanatate. In armatele normale la cap, pe langa alte componente care intra in solda, militarilor li se da si suma necesara asigurarilor de sanatate, pt ca ei SUNT OBLIGATI sa fie sanatosi, nu e o chestiune facultativa. La fel cum li se dau bani pt uniforme, fiindca SUNT OBLIGATI sa poarte uniforma. Civilul, daca nu vrea sa aiba asigurare de sanatate, nu are. E treaba lui daca se imbolnaveste si moare sau se duce la medic particular si da bani. Militarul NU poate sa faca ce vrea, nici macar cu sanatatea lui.
  Dar aceste chestiuni nu pot fi rezolvate atata timp cat conducatorii armatei, si aia civili si aia militari, ocupa acele scaune din CU TOTUL alte motive si au CU TOTUL alte preocupari decat cele legate de functionarea fireasca si eficienta a organismului militar.

 4. Valentin says:

  Ultimele miscari de protest,pe langa frisoanele reci pe spinare, le-au mai dat si teme de lucru ,,eminentilor”guvernanti portocalii.Ba esaloneaza ratele la banci ale celor din M.I.,ba cresc salariile profesorilor,ba ale militarilor…Frica de a-si pierde fotoliile le-a paralizat total si bruma de logica.Nu va fie frica gunoaielor portocalii,suntem alaturi de voi si va vom ajuta sa plecati de la guvernare!

 5. Alecuș says:

  Se tergiversează eliberarea adeverințelor cu veniturile militarilor în vederea recalculării pensiilor. Sunt ani la rând pentru care, chipurile, nu se găsesc documentele de salarizare. În pofida promisiunilor, rezerviștii și cei în retragere sunt puși pe drumuri. Nu mai știu cui să se adreseze. Un adevărat talmeș-balmeș. Prevăd că vom ajunge la sfârșitul anului și nu vor reuși să ni se elibereze adeverințele. De recalcularea pensiilor nu mai vorbim

 6. sejc says:

  @alecus te rog sa detaliezi.cu stima.