Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Miliţiile afgane susţinute de guvern şi ISAF terorizează şi jefuiesc populaţia

Afghanistan - raport Human Rights Watch

Potrivit unui raport al organizaţiei Human Rights Watch (HRW), “Just Don’t Call It a Militia”, grupările militare susţinute de ISAF şi de guvernul afgan terorizează şi jefuiesc populaţia pe care ar trebui să o protejeze.

Acest lucru face să crească susţinerea populaţiei faţă de insurgenţi.

Grupările sunt formate după modelul miliţiilor sunite irakiene care au trecut de partea autorităţilor de la Bagdad, şi au fost create pentru a se pune capăt lipsei de securitate şi a cristaliza instinctul de autopărare la populaţiei afgane.

Afganii consideră însă că aceste grupuri sunt o ameninţare la viaţa lor.

HRW recomnadă autorităţilor de la Kabul şi Washington să oprească orice susţinere acordată miliţiilor şi să stabilească o strategie de securitate viabilă şi pe termen lung.

Agenţia de securitate afgană şi Direcţia de securitate naţională au reactivat reţele insurgente datând din timpul războiului civil, cărora li s-a acordat dreptul de a acţiona nestingherit, asistenţă financiară şi armată.

sursa: Human Rights Watch

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.