Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministerul ceh al Apararii vrea să prelungească leasingul de avioane JAS 39 Gripen

Czech Gripen squadron winners at NATO Tiger Meet

Licitaţia pentru noul avion de luptă multirol pentru aviaţia cehă, care fusese prezentată până de curând drept o procedură de achiziţie obligatorie de Primul ministru ceh, Petr Necas, se pare ca are toate şansele să fie amânată chiar anulată.

Potrivit unor surse apropiate de guvern, Ministerul Apărării vrea să negocieze exclusiv de acum încolo cu Suedia, pentru un leasing pe viitor al aparatelor de zbor JAS 39 Gripen.

În prezent Cehia este beneficiara unui contract de leasing pentru 14 aparate JAS 39 Gripen.

Procedura sugerată face obiectul unui document confidenţial, care este discutat în prezent de cabinetul lui Necas. “Procedura propusă este de a discuta mai întâi cu Suedia despre condiţiile continuării leasingului, după 2015. Guvernul ar trebui să cunoască rezultatele negocierilor în termen de şase luni”, au declarat sursele anonime apropiate guvernului.

MAp ceh se pare că ar fi fost inspirat de metoda prin care Ungaria şi-a prelungit leasingul pentru cele 14 avioane Gripen.

Recent, Ungaria şi Suedia au semnat un acord pentru prelungirea leasingului de avioane multirol Gripen, compatibile cu NATO,  până în 2026.

sursa: www.15.cz

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.