Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministerul francez al Apărării va achiziţiona aproximativ 10.000 de mitraliere belgiene

mitraliera MAG productie FN Herstal Belgia foto www.fnherstal.be

Departamentul General pentru Armamente al Ministerului francez al Apărării va achiziţiona  de la fabrica de armament FN din Belgia, localitatea Herstal, aproximativ 10.000 de mitraliere de tip MAG.
Acestea vor înlocui mitralierele tip AN F1 aflate în dotarea armatei franceze.

Contractul în valoare de aproape 100 de milioane de euro, se va derula pe parcursul a 8 ani.

Primele 500 de mitraliere vor fi furnizate în 2011, livrarea celorlalte fiind extinsă pe perioada următorilor şapte ani, potrivit purtătorului de cuvânt al întreprinderii, Robert Sauvage.

Comanda, care va furniza locuri de muncă pentru un număr de peste 200 de angajaţi ai FN în această perioadă, reprezintă în medie, un venit anual de 12,5 milioane de euro, în condiţiile unei cifre de afaceri totale de aproape 600 de milioane de euro pe an.

Mitraliera MAG a fost vândută, de la crearea sa în 1958, unui număr de aproximativ 80 de ţări, printre care Statele Unite în 1976, dar nu şi Franţei până în prezent.

Având o greutate de 12 kilograme, MAG poate fi folosită pe crăcan (1.000 de focuri pe minut) sau pe un afet trepied (1.500 de focuri pe minut).

sursa: FN Herstal

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.