Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministerul german al Apărării va angaja şi străini care trăiesc în Germania?

Ministerul german al Apărării intenţionează să angajeze în cadrul armatei şi străini care trăiesc în Germania.

Ministrul german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, “vrea să deschidă porţile armatei pentru străinii care trăiesc în Germania”, a anunţat Ministerul Apărării confirmând o informaţie publicată de revista Focus, preluată de AFP şi de MEDIAFAX.
Aceasta este, într-adevăr, una dintre măsurile prevăzute pentru “creşterea atractivităţii serviciului în armată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, pentru AFP.
Armata germană, Bundeswehr, constrânsă să se profesionalizeze după renunţarea la serviciul obligatoriu, votată în decembrie, trebuie să înceapă să caute recruţi.

“Trebuie să extindem regulile, pentru ca locuitorii teritoriului, dacă sunt capabili şi apţi să fie încorporaţi în forţele armate, să poată să fie încorporaţi, chiar dacă nu posedă naţionalitatea germană”, se arată în proiectul aflat în pregătire la minister, citat de Focus.

Această măsură de “deschidere” este dictată de îmbătrânirea demografică a ţării, a subliniat purtătorul de cuvânt al ministerului, în contextul în care Germania este una dintre ţările de pe continentul european care îmbătrânesc cel mai rapid.

Parlamentul german a votat, în decembrie, renunţarea la serviciul obligatoriu, în cadrul unei reduceri a efectivelor militare de la 250.000 la 185.000 de soldaţi
.
Serviciul obligatoriu, militar sau civil, care era de 18 luni înaintea Reunificării, în urmă cu 20 de ani, a fost redus, în etape, la şase luni.

Începând din martie, Bundeswehr nu va mai recruta decât voluntari, cel mult 15.000 pe an, pentru un serviciu militar pe perioadă scurtă. Armata va fi alcătuită din aproximativ 170.000 de profesionişti.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ministerul german al Apărării va angaja şi străini care trăiesc în Germania?”

  1. CopperNick says:

    Probabil ca le va simplifica/scurta procedura de naturalizare.
    Astfel, Germania isi va indeplini obligatiile asumate ca tara NATO fara sa piarda tineri germani.