Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul Apărării a delegat noi competenţe secretarului de stat Oancea

Ministrul Apărării, Gabriel oprea, l-a delegat pe secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare din Ministerul Apărării Naţionale, Viorel Oancea, să semneze situaţiile privind monitorizarea numărului de posturi şi a cheltuielilor de personal din MApN.

Potrivit unui ordin al ministrului Apărării Naţionale, M.40 din 08 Aprilie 2010, publicat vineri în Monitorul Oficial nr. 0244 din 16 Aprilie 2010, lui Viorel Oancea i-a fost delegată “competenţa aprobării şi semnării, după caz, a unor operaţiuni/documente, în limita fondurilor aprobate MApN, prin bugetele anuale”.

Una dintre atribuţiile lui Oancea va fi “semnarea situaţiilor privind monitorizarea numărului de posturi şi a cheltuielilor de personal în conformitate cu prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 48/2005, privind reglementarea unor măsuri privind numărul de posturi şi cheltuieli de personal în sectorul bugetar, aprobată prin Legea 367/2005″.

De asemenea, secretarul de stat este împuternicit cu semnarea cererilor pentru deschiderea creditelor bugetare, în limita bugetelor aprobate.
OUG 48/2005 instituie monitorizarea numărului de posturi şi a cheltuielilor de personal pentru crearea bazei de date privind numărul angajaţilor şi structura pe categorii a personalului din sectorul bugetar.

Deja Oancea îl reprezintă pe Oprea la întâlnirile informale ale miniştrilor Apărării din ţările NATO (Oprea nefiind familiarizat cel mai probabil cu limba engleză dar nici cu problematica relaţiilor internaţionale) dar şi la audienţele pe care conform fişei postului ministrul Apărării trebuie să le asigure pentru rezolvarea problemelor personalului propriu.

sursa: Monitorul Oficial

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ministrul Apărării a delegat noi competenţe secretarului de stat Oancea”

 1. Salut decizia redactiei de a impune, in sfarsit, focalizarea comentariilor pe idei. Cam tarziu, dar este bine si asa.

 2. Nimeni says:

  Şi uite-aşa Găbiţă s-a spălat pe mâini de problemele de personal din Armată. Nu contează că răspunderea este comună, din punct de vedere imagologic, orice “optimizare” va fi asociată cu Viorel nu cu Găbiţă. Sau cumva ministrul are atât de multe pe cap că a simţit nevoia de a se mai degreva de sarcini… of Partidul ăsta!
  Pe de altă parte, această delegare ar putea fi chiar naturală.. nu cunosc prea bine ce e la vârful conducerii MApN. Cu toate acestea nu pot să nu mă întreb.
  Of… Partidul! M-am repetat?! Nu-i nimic. Merită efortul….

 3. indisciplinatu says:

  Parca acum vreo luna si ceva in monitorul oficial aparuse tot un ordin prin care imputernicea pe celalalt secretar de stat sa-i faca treaba pe alte aspecte….el are treaba cu udrea cu terenurile armatei si nu are timp sa conduca asa incat a dat cu PAS,…la atributii!!!!
  Acuma cica nu-i de acord cu legea pensiilor….vezi doamne, are grija de noi toti ,..el si cu base!!!!
  Hai ca traim momente marete!!!