Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul Apărării despre “necesitatea unui echilibru în dotarea categoriilor de forţe”

autoevaluare Departament pt. armamente. foto P. Mihalache

autoevaluare Departament pt. armamente. foto P. Mihalache

Prezent la autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Armamente în anul 2015, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat că “trebuie să existe un echilibru în dotarea categoriilor de forţe” din Armata României.
Totodată el a subliniat faptul că “urmăreşte atent desfăşurarea programelor majore de achiziţii, anul 2016 fiind unul important pentru înzestrarea armatei”.

Referitor la programele majore de achiziţii, Mihnea Motoc a afirmat că sunt asigurate fonduri pentru derularea lor şi chiar pentru demararea unor noi proiecte.

“Ministrul apărării naţionale a afirmat că programele derulate în anul 2015, precum achiziţia avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon, a aeronavelor de transport scurt/mediu curier C-27 J Spartan, modernizarea elicopterelor IAR-330 Puma Naval, recepţia lotului patru de transportoare blindate Piranha IIIC, vor contribui la creşterea capabilităţilor militare”.

Secretarul de stat pentru armamente, Gabriel Beniamin Leş, a prezentat modul în care s-au derulat principalele programe şi contracte de achiziţii pentru sisteme de armamente şi echipamente majore şi a prezentat cele mai importante activităţi de cercetare-dezvoltare şi testare-evaluare derulate în 2015.

 

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.