Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul-general sau generalul-ministru despre scutul antirachetă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, pe 10 februaie, după audierile din comisiile parlamentare, că “scutul antirachetă aduce protecţie României şi a subliniat că acesta este unul eminamente defensiv, care nu este îndreptat împotriva Rusiei”.

“Am avut o dezbatere şi o informare reciprocă, cred eu foarte eficientă. Am răspuns întrebărilor şi am discutat despre faptul că acest scut antirachetă aduce indiscutabil protecţie României şi poporului român. Este eminamente un scut defensiv, nu este îndreptat împotriva Rusiei şi vorbim doar de interceptori tereştri”, a spus Gabriel Oprea.

Ministrul a calificat decizia privind găzduirea în România a unor elemente ale scutului antirachetă drept “un moment istoric pentru securitatea naţională a ţării, care defineşte locul şi rolul României în Uniunea Europeană şi în NATO”.

Oprea a mai apreciat că amplasarea pe teritoriul naţional a scutului antirachetă va duce la consolidarea parteneriatului strategic româno-american, astfel încât “România va deveni un reper important în cadrul NATO şi al UE, aducând un plus de securitate întregii regiuni de sud-est a Europei”.

Gabriel Oprea a precizat că, “în acest moment, nu se poate vorbi despre costuri sau despre locurile unde vor fi amplasate elemente ale scutului antirachetă, aceste aspecte urmând să fie stabilite la nivelul experţilor români şi americani.

“Nu putem vorbi în acest moment despre costuri sau despre locaţie. Vor uma discuţii la nivel de experţi”, a specificat el.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ministrul-general sau generalul-ministru despre scutul antirachetă”

  1. un comentator says:

    banuiesti gresit. n-o sa intre in nici o organica, pt. ca acordul nu e asa. cum nu a intrat nici baza de la MK, desi acolo acordul e mai … altfel.

  2. Nimeni says:

    ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Mai trebuia sa spuna ce a zis Boc (imi pare rau ca am gresit. anterior am zis ca nu-l cunosc): “Acest scut este destinat protectiei democratiei din Romania”…..WHAT!? Adica am ajuns in acea situatie ca trebuie sa ne aparam democratia cu rachete?! Noi si Turkmenistanul.
    Deocamdata americanii doar au zis. Pana cand or sa si faca.. mai dureaza. Au zis ei mai multe si nu le-au facut.
    Ministru-general sau generalu-ministru? Daca ministru-general, atunci ce comanda, ca am inteles ca nu mai e la comanda mafiei personale a lu’ Bombo. Daca general-ministru, atunci cate stele are? Ca generalu are deja 4 si abia incap pe epoleti! hi hi hi hi