Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul german de Externe – în vizită în tabăra militarilor germani din Mazar-i-Scharif

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, aflat în a doua zi a vizitei sale în Afganistan, s-a deplasat în tabăra militarilor germani din Mazar-i-Scharif, în nordul ţării.  Motivul vizitei este predarea prerogativelor de securitate trupelor afgane în capitala provinciei.
Începând de sâmbătă,23 iulie, autorităţile regionale vor fi responsabile pentru asigurarea securităţii în această parte a Afganistanului.

La nivelul întregii ţări, afganii au preluat administrarea totală în şapte regiuni.

Westerwelle a declarat că transferul de responsabilitate într-o regiune unde se află militarii germani arată că în Afganistan s-au realizat şi progrese, în pofida unor probleme serioase.

Până la sfârşitul lui 2014, armata afgană ar urma să preia controlul în întreaga ţară iar trupele străine să fie retrase. Anterior, la Kabul, Westerwelle l-a asigurat pe omologul său afgan Salmai Rassul că Germania şi comunitatea internaţională nu vor abandona Afganistanul nici după retragerea completă a trupelor combatante.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.