Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul japonez al Apărării a fost demis

Pentru a obţine sprijinul opoziţiei pentru un proiect de majorare a taxei de consumaţie (TVA), Premierul japonez, Yoshihiko Noda, a decis să demită cinci miniştri, printre care şi cel al controversatului ministru de la Apărare, Yasuo Ichikawa.

Ichikawa a fost extrem de criticat încă de la numirea în funcţie în urmă cu patru luni pentru ignoranţa mărturisită în materie de apărare. Recent, el a stârnit furia opoziţiei descriind violarea, în 1995, a unei fetiţe de 12 ani de către trei soldaţi americani de la baza de pe Insula Okinawa ca “incident de orgie sexuală”.

Portofoliul Apărării ar urma să-i fie încredinţat lui Naoki Tanaka, 71 de ani, fiul fostului prim-ministru Kakuei Tanaka.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ministrul japonez al Apărării a fost demis”

  1. indisciplinatu says:

    …al nostru “reevaluat” pe cand???