Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul Oprea, în vizită oficială la prietenii chinezi

Ministrul Apărării naţionale, Gabriel Oprea, efectuează până pe data de 15 noiembrie, o vizită oficială în Republica Populară Chineză, la invitaţia omologului său chinez, Liang Guanglie.

Agenda convorbirilor cuprinde următoarele subiecte:
– cooperarea militară bilaterală;
– modernizarea celor două armate;
– situaţia de securitate din zonele de interes strategic pentru cele două armate;
– aspecte referitoare la problematica neproliferării armelor de distrugere în masă.

Ministrul Gabriel Oprea va participa la exerciţiul de instruire româno-chinez “Friendship Action 2010″, care se desfăşoară în localitatea Kunming, provincia Yunnan, şi va discuta cu militarii plutonului de vânători de munte despre condiţiile de instruire alături de partenerii chinezi.

Programul ministrului apărării naţionale mai cuprinde întâlniri cu reprezentanţi ai Comisiei Militare Centrale şi vizitarea unor unităţi militare. De asemenea, ministrul Gabriel Oprea îl va vizita pe sergentul (r) Daniel Porumb, care se află internat, de la 1 noiembrie 2010, la Institutul Medical Neurologic “Hongtianji”, pentru tratament de specialitate.

Aflat în Irak, cu Batalionul 495 Infanterie, Daniel Porumb a fost rănit în data de 14 aprilie 2007, în timpul executării unei misiuni de patrulare lângă Tallil.

În anul 2007, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Centrul medical regional din Landstuhl (Germania). Ulterior, militarul a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, unde a urmat tratament în cadrul unui program de recuperare postoperatorie.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Ministrul Oprea, în vizită oficială la prietenii chinezi”

  1. Pedelicius says:

    “chineji” ca sa vorbim pre limba si la nivelul lui Sefu’ lu’ Mafia

  2. sejc says:

    CE BINE IMI PAREA DACA S-AR FI RATACIT IN CHINA.CE SUCCES AL ARMATEI ROMANE AR FI FOST.