Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul polonez al Apărării acuzat pentru tragedia aviatică de la Smolensk

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului polonez, Donald Tusk, fostul ministru adjunct al apărării din Polonia, Romuald Szeremietiew, a cerut demiterea actualului ministru al apărării, Bogdan Klich, pe care îl acuză pentru tragedia aviatică de la Smolensk.

Fostul oficial îl acuză pe Klich ca a ignorat avertismentele în legătură cu pregătirea slabă a personalului din aviaţie. În scrisoarea deschisă publicată de cotidianul Nasz Dziennik şi citată de NewsIn, se arată că “experţi în apărare au subliniat problemele din pregătirea personalul din aviaţie şi din operarea aparatelor de zbor”.

În 2008, după un accident aviatic produs la Miroslawiec, experţii l-ar fi avertizat pe ministru că deteriorarea situaţiei din aviaţia militară va duce la o tragedie şi mai mare, dar Klich ar fi respins argumentele, afirmând că starea forţelor aeriene este bună.

Potrivit cotidianului polonez, în cele doua accidente produse în timpul mandatului de ministru a lui Klich, 121 de persoane, printre care doi preşedinti ai Poloniei, generali, politicieni şi înalţi oficiali guvernamentali, şi-au pierdut viaţa.

Referitor la accidentul din 10 aprilie, de la Smolensk, în care şi-a pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski, anchetatorii ruşi au apreciat că o eroare umană stă la baza accidentului.

În prezent, anchetatorii ruşi şi specialişti polonezi anchetează în comun cauzele accidentului. Procurorii militari polonezi au deschis şi o investigaţie separată.

sursa: NewsIn

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.