Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul ucrainean al Apărării destituit pentru “ruinarea” armatei ucrainiene

Preşedinţia ucraineană a anunţat că Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a destituit pe ministrul Apărării, Mihailo Ejel, în contextul în care acesta a fost acuzat de opoziţie de deturnare de fonduri şi de “ruinarea” armatei naţionale.

În decretul publicat pe site-ul preşedinţiei nu se explică motivele acestei decizii.

În locul lui Ejel a fost numit Dmitro Salamatin, care a condus până în prezent societatea de stat Ukroboronprom, însărcinată cu vânzarea de armament.

Activitatea lui Ejel la Ministerul Apărării, pe care îl conducea din martie 2010, a suscitat critici atât din partea opoziţiei, cât şi din partea anumitor

reprezentanţi ai puterii.

Un fost ministru al Apărării, Anatoli Griţenko, trecut în opoziţie, l-a acuzat în mai multe rânduri pe Ejel de deturnare de fonduri bugetare, fapte comise, în opinia sa, în cursul unor achiziţii de combustibil, produse alimentare şi echipament medical destinate forţelor militare naţionale.  “Acest ministru practic a ruinat armata”, a denunţat în ianuarie Griţenko, în prezent deputat.

“Ejel înseamnă doi ani pierduţi” pentru armată, s-a revoltat în ianuarie un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei prezidenţiale, sub protecţia anonimatului, prevăzând ca probabilă o demitare a acestuia.

sursa: INTERFAX-Ucraina

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.