Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Miraje 2000-9 un new entry pe lista de achiziţii a aviaţiei române?

România ar putea achiziţiona avioane franceze de tip Mirage 2000-9 la mâna a doua, răscumpărate de Guvernul francez de la Emiratele Arabe Unite. Aceasta în contextul în care aceştia vor înlocui flota militară aeriană dotată cu vechile aparate MIG 21 de fabricaţie sovietică, relatează Le Point în ediţia electronică, preluată de MEDIAFAX.

Guvernul francez caută de un an cumpărători pentru aparatele Mirage 2000-9, un posibil client fiind România, care intenţiona iniţial să achiziţioneze avioane noi de tip Rafale F3, Gripen JAS 39 suedeze, F-16C/D Block 50/52 Lockheed Martin.

Dar aceste planuri au fost abandonate, Bucureştiul vizând achziţionarea a 12 avioane la mâna a doua de tip F-16C/D Block 25 americane sau Mirage 2000-9 răscumpărate de Guvernul francez din Emiratele Arabe Unite şi revândute. Această afacere stârneşte unele controverse, întrucât arabii cer un preţ nejustificat, iar Parisul caută cu prioritate un cumpărător care să preia toate aceste aparate, în număr de 63.

Sursa: MEDIAFAXLe Point

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Miraje 2000-9 un new entry pe lista de achiziţii a aviaţiei române?”

 1. ravenmaster says:

  Sincer ma indoiesc. Daca romanii vroiau Mirage vorbeau mai intai cu francezii, nu lansau un proces de selectie. Aparent solutia preferata a fost F-16 nou sau cum se vehiculeaza acum la mana a doua.

 2. I.P. says:

  Romanii vor lua F-16, second hand. Primele 24 bucati…

 3. soledad says:

  Interesanta stire, insa poza e cu un F-14 iranian :) Si din pacate, subscriu la ceea ce au spus raven si IP, cred ca vom fi fraieriti cu F-16 second-hand.

 4. rdancuta says:

  Autorul,
  Multumesc Soledad, am schimbat poza