Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mircea Duşa – despre pensiile militare

Prezent în emisiunea “Jocuri de putere” de la Realitatea TV, ministrul Duşa a fost întrebat, printre altele, şi despre subiectul “pensii militare”.

Mai întâi, realizatorul emisiunii, Rareş Bogdan, a ridicat problema inexistenţei unei legi speciale, cu prevederi care să se aplice celor ce au participat la misiuni în teatrele de operaţiuni din Afgansitan, Irak, Mali etc.

“Mi se pare ciudat că în foarte multe state, chiar membre-NATO, şi multe din Uniunea Europeană, atunci când cei care au terminat cu munca şi se retrag în pensie, au parte de o lege specială; pentru că anii pe care-i petreci în Mali sau în Afganistan sau chiar apărând graniţa de Vest sau de Est, mai ales de Est, sau graniţa de Sud a României, poate aduce alte riscuri decât faptul că te afli într-un alt loc de muncă. Când s-a introdus această chestiune într-o lege specială, a fost introdusă şi a fost băgată într-un mare haloimus, într-o mare masă, unde fiecare pensionar militar este considerat la fel ca oricine altcineva?, a întrebat Rareş Bogadan.

“Inclusiv, mă refer, la cei care se află acum în teatrele de operaţiuni”, a continuat realizatorul.

Răspunsul ministrului a fost unul mai dezvoltat,încercând să atingă, posibil, mai multe aspecte legate de o lege a pensiilor militare.Posibil!

“Prin modificarea Legii 80, prin proiectul de lege de modificare, pe care dorim să-l trimitem în Parlament, reglementăm şi revenim la normalitate legat de parcursul carierei militare începând cu sistemul de învăţământ, continuând cu cariera militară şi finalizându-se cu sistemul de pensii. Sigur că bulversarea vizavi de… Noi nici nu avem o reglementare vis-a-vis de rezervişti şi dorim ca să clarificăm şi statutul lor, şi sigur că bulversarea aceasta vis-a-vis de pensiile militarilor s-a produs odată cu adoptarea Legii pensiilor, când s-a trecut pe principiul acesta al contributivităţii şi sistemul a avut de suferit, şi aţi văzut foarte multe… foarte mulţi militari care sunt nemulţumiţi de felul în care li s-au recalculat pensiile. Am încercat anul trecut să reparăm câteva din neajunsurile acestea…”, a afirmat Mircea Duşa.

Realizând, poate, că cei care urmăreau emisiunea aveau unele semne de întrebare referitoare la coerenţa mesajului pe care ministrul îl transmitea,  Duşa a revenit cu alte explicaţii.

“Am mai încercat şi anul acesta, prin modificările aduse la lege. O lege reparatorie vis-a-vis de sistemul de pensii, dar în acelaşi timp avem în lucru la minister şi este la avizare pe la ministerele interesate un proiect de lege prin care să reglementăm sistemul de pensii, pentru a crea un sistem care să aibă o bază juridică serioasă şi să nu mai modificăm deciziile de pensii de la o zi la alta, în funcţie de tot felul de documente, care se găsesc şi care nu se găsesc. Trebuie odată în sistemul acesta, care e un sistem ordonat, un sistem riguros, un sistem de onoare, aşa cum le place militiarilor să li se spună, trebuie să oferim cadrul juridic, ca sistemul să fie stabil; şi în momentul în care militarii sunt în activitate, şi după ce trec în rezervă, sau nu mai pot să fie în serviciul activ, al Armatei Române”, a mai spus Duşa, după care au fost dezbătute alte subiecte.

Sursa: REALITATEA TV

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

142 Responses to “Mircea Duşa – despre pensiile militare”

 1. relutu says:

  Ba Muceafraer ce treaba are me me-ul cu medicul si inginerul?
  Tu ai vazut vre-un medic sau inginer militar ( nu din ala adus de tac’su colonelul la ATM) sa aibe atata sictir de RG1 cat ai tu si specialistul ala porcin?
  Da ai zis bine, ofiterul tehnic, medicul si nu numai ei erau incadrati la absolvire firesc pe functii mult mai mari decat ofiterii de comanda si tocmai din acest motiv este rusinos pentru unii dintre ei sa se preteze si la sporuri specifice miastrilor militari, pentru venituri mai mari si pensie mai mare.
  Dute-n piata publica si striga sa te auda tot orasul ca me me -ul este alfa si omega armatei, ce ofiteri, ce comandanti, astea-s “caprarii”, hai fie primit un ofiter inginer acolo dar musai sa fie cel putin colonel si sa-ti spuna tie “nea Stelica” si tu sa-i raspunzi “spune sefu” caci altfel odata te superi si pe el si-i dai cu RG1 in cap.
  Pai ce, me me-ul de asta a venit in armata, ca sa invete si sa respecte regulamentele? El este , CATEGORIAAAAAAA AAAAAAAAPAAAAAARTEEEEE BAAAAAAAAA, SPEEEEEEEEEECIAAAAAAAAAAALIIIIIIIISTUUUUUUUULLLLLLLLL BAAAAAAAAA, SA INTELEGETI ODATAAAAAAAAAAAAAAAA!
  Ba “specialistule” afla si tu ca nu cu mult timp in urma tocmai acei trupeti ironizati de “majestatea” ta me me-ul pregateau bombardierul pentru zbor sub supravegherea acelorasi ofiteri ingineri care o fac si cu voi, numai ca prin grija tovarasilor a aparut multimea de me me-uri care fac treaba de soldat si au venituri si pensii de maistri militari.
  Nu mai spun ca eu personal am fost pus in situatia de a credita mai mult soldatul decat me me-ul pentru ca era mai responsabil, fiind pregatit de mine nu de politrucii aia la Medias.
  Alt “destept” de pe aici zicea o prostie mai mare ca el acredditand ideea ca dupa al doilea razboi din Irak trupele terestre americane sunt ca si desfiintate, nene mai uita-te un pic cu cine “lucreaza” americanii in teatrele de operatii si mai ales cu ce luptatori “me me-isti” romani.
  Da sunt de acord cu aprecierea lui De ce nu se pot creste porci referitoare la “trantele” cu grade si functii mari numite politic, atat inainte cat si dupa lovitura de stat, eu personal avand mult de suferit din cauza lor dar si din cauza me me-urilor care le tineau “isonul,” se gudurau pe langa ei si criticau cu bojoci muncitoresti ofiterii comandanti, lucru pe care-l fac vedeti bine si aici, pe sefii lor ofiterii tehnici neindraznind la vremea cand erau activi, ci doar ii turnau la CI-st si secretarul de partid; pai ce “e mai desteptI” ca me me-ul?
  Si acum bomba lui Muceafraer asta: “invat RG1 intr-o noapte”!
  Gheo aici nu e vorba de clasicile orgolii ale armelor ci este vorba de atitudinea agresiva a vulgului si mediocritatii asupra valorilor adica este varianta militara a mediului civil.

 2. Balcifer says:

  Muci in biuze – ce treaba ai tu cu Armata ! Cat era potul pe tura …..hai sictir !!!

 3. Mucifer says:

  BraVoooooooo Relutule. Aplauze. Hai mai me-meaca cl I_V, aplaudati frenetic spusele acestui iluminat cu luminita de la capatul tunelului care iata a descoperit ca in vremuri indepartate cind avionul avea doar aripi ,inima si plamini plus mansa era intretinut de ofiteri si subofiteri ”TEHNICI”,adica nu trupeti. Si descopera el ca acestia au fost inlocuiti pe parcurs cu mm-ii.
  Pai ,mai fraiere ,ai uitat sa spui ca tehnica s-a modernizat de isi prind si inginerii urechile in stiinta avansata,adica trebuie sa invete continuu, nu pot ramine intepeniti in vesnicul RG 1 al vostru. De asta a fost nevoie de TEHNICI in toate armele (mai putin la trupeti) care sa invete continuu indiferent ca sunt ing, sing, of.tehnici, mm, s-au sof. Soldatul la av -de expl. doar la maturat cazarma sub supravegherea cdantilor de plt,cp, etc si eventual la dehusat sau pazit linia de avioane.

 4. De ce nu se pot creste porci. says:

  Mucifer pierzi timpul cu ”relutu” si ”balcifer” .Cultura generala a astora se rezuma la RG-1 ,RG-2 si strigatele ”de lupta ” drepti,pe loc repaus si stanga imprejur.A si la popota mai erau strigatele ”aduceti doua scaune aici ca nu incap”Cum sa-i faci pe astia sa intelega de cate carte e nevoie pentru a manui tehnica militara si ca nu orice trupete reusea sa devina inginer sau maistru specialist .Vezi ca astia [cu poza Elenei Ceausescu in sufragerie ] ca sa manipuleze vulgul [cred ei ca le sunt superiori tehnicilor] iti pun in gura si cuvinte pe care nu le-ai spus asa ca nu pierde timpul cu ei.Sunt legume urlatoare care regreta acum ca au trait degeaba fara inteleaga nimic din viata ,in afara de urletele de mai sus si meniul popotei.Lasa-i in plata Domnului ca e plina tara de ratati…

 5. De ce nu se pot creste porci. says:

  Cum sa inteleaga ratatii astia ahitiati dupa prime, sporuri de comanda ,salarii de merit pensii mai mari ca tehnici [desi sunt mii de colonei si generali inutili in armata romana] ca mai exista viata dupat RG-eurile lor dragi care le-au adus o gramada de beneficii ”in lupta” cu popotele .? Cum sa inteleaga astia ca daca nu studiezi zilnic nu te mai poti numii specialist tehnic deoarece tehnica evolueaza cumplit de repede [dar RG -urile sunt aceleasi de zeci de ani] si poti ajunge si tu doar un trupete caprar trepanat [0 barat ca om dar plin de stele la popota] adorator de RG-uri ca doar pe alea le inteleg ..

 6. Balcifer says:

  Muci in biuze + Porkar ratat……sunteti jalnici !
  Voi nu intelegeti MISIUNEA ARMATEI !! …….armata este facuta pentru ca in anumite momente SA LUPTE ! Cine merge la lupta …….
  Voi nu intelegeti ca raportul logistica / luptator este de 7/1….!!!!
  Mai lasati SF …cu arme din filmele cu mutanti …..raportati-va la DOTAREA ARMATEI RO…….
  Voi va potriviti de minune cu proverbul ……PARTICIPATI DAR NU VA BAGATI !!…stiti voi ca cine si in ce momente …IOL !!

 7. De ce nu se pot creste porci. says:

  Mars ma caprarule urlator.Esti prea mic [in cerebel]pentru un razboi atat de mare.Vezi de halatele tale.

 8. Balcifer says:

  …porkarul – ratat ..tot ..porkar ! Nu poate creste nici …porci…!!!

 9. De ce nu se pot creste porci. says:

  Mars mai bucidefier..Canta la alta masa ca ma plictisesti..

 10. Balcifer says:

  Me..ME…participa dar nu se baga !!!

 11. relutu says:

  Auzi ce zice idiotul asta de Muceafraer, ca sa ma imbrace la plecarea in misiune, ca sa developeze filmul, sa verifice niste parametri ai aparaturii de bord sau sa alimenteze aeronava, totul la indicatia ofiterilor ingineri, trebuia sa studieze volume intregi de documentatie, cand in fapt el nu a avut rabdarea macar sa-si citeasca literatura obligatorie din scoala generala caci liceu nu le trebuia la astia decat haaaaat, incoace.
  Ba “istetule” mai du-te in satul ala prafuit de unde te-a tras armata la lumina si spune taranilor tai de acolo povesti din astea, nu noua.
  Tu chiar nu vezi ca de rusine te-au lasat toti si ai ramas singurul prost pe baricada?

 12. De ce nu se pot creste porci. says:

  Huoooo ratatule bucidefier-rozeta-uzata .Spurci forumul cu limbajul tau colorat de caprar obosit si pervers bai maimuta flegmata [de tagma militara] .Vorbeste civilizat sau o sa te injure lumea ca pe ”relutu ” alt caprar obosit [de RG -uri] si cu sinapsele pustii cu care faci cuplu intim pentru ”joaca” in doi cu bucile tale ”de fier”. Nu va mai saturati de saruturi pe gingii partarilor de intuneric [al mintii] . P .S.Scuze celorlalti forumisti pentru limbaj dar astia nu inteleg sa nu mai polueze forumul decat cand le explici pe limba lor caprareasco-urlata. Probabil ca acum se vor linistii si putem relua dialogul civilizat ..

 13. Iti spun eu says:

  Eu cred ca astia care au fugit de pe baricada ori sunt lasi ori au realizat ca nu e bine sa te pui cu prostu ca are mintea odihnita. Eu as paria pe varianta a doua. Cine mai pariaza?

 14. anonim says:

  Mai baieti, va certati aici ca niste copii si altii isi vad linistiti de treaba si isi umplu buzunarele, vezi cei de prin AGA si Cons De Administratie de pe la unitatile de stat. In loc sa va preocupe asigurarea unei pensii decente, dupa zeci de ani de slujba sub drapel, va injurati porceste. Ma refer aici la noua lege a pensiilor militare despre care se tot vorbeste si care, sa speram, va pune ordine in haosul care domina domeniul pensiilor militare acum. Va convine ca un cdt de regiment sa ia o pensie modesta( posibil pana in 3000 lei) iar un grad inferior sa ia dublu? Va convine ca un cdt brigada, divizie etc sa ia o pensie de cca 1000 $-1000 euro ( intr-un caz fericit) iar un trepadus descurcaret ( culmea, care nici nu a avut de-a face cu viata cazona prea mult) sa aiba o pensie de peste 10.000 lei? Daca va convine …cei ce poarta jugul si-a trai mai vor, merita sa-l poarte ….spre rusinea lor.

 15. Gheo says:

  Asa este, cearta asta nu duce la ceva bun, dimpotriva se da satisfactie altora. Sau poate ca asa se vrea…
  In ce priveste legea pensiilor militare, nicio speranta prea curand. Ati vazut interviul cu doamna ministru a muncii…legea e inca in ograda dumneaei si nu prea se misca nimic. Gurile rele spun ca aceasta lege nu s-ar aplica retroactiv. Vom vedea…

 16. relutu says:

  Anonimule dar eu tocmai asta spun ca nu-mi convine desi nu sunt nici comandant de regiment, brigada sau divizie si nici maistru militar.
  Maistrul asa zis militar cu pensie de general de brigada nu vrea lege a pensiilor militare, pentru ca el tocmai asta spune mereu, ca nu a activat ca militar desi purta un soi de uniforma, nu i-au placut regulamentele si disciplina militara, (s-a considerat pe el si pe plutonier mai mare decat un comandant de regiment muceafraer a zis-o clar) si pe care nu a respectat-o niciodata el actionand in virtutea celor 7 ani de acasa ( l-am citat pe muceafraer), el vrea sa ramana cu actuala lege care a instaurat haosul dictaturii “maiestrimii” in stabilirea pensiilor militare.

 17. anonim says:

  Ca nu vrea unul sau altul e clar. Fiecare isi vede de interesul sau marunt si stupid uneori. Trebuie sa inteleaga majoritatea insa ca e in interesul tuturor sa avem o lege a pensiilor militare transparenta, corecta si care sa nu produca nemultumiri majore. In momentul de fata este un haos total cu pensiile militare. Cine a fost orientat si descurcaret si-a tras pe la 45-48 ani o pensie frumusica de peste 10.000 lei( pe legea contributivitatii mai rar la varste sub 50 de ani dar pe L164 sunt multe astfel de cazuri readuse la viata de L241), nejustificata , obtinuta cu niste formule conjuncturale si combinatii intre legea civila si cea militara.Nu e normal acest lucru si cele 2 mari Asociatii ale rezervistilor trebuie sa militeze pentru reinstaurarea ordinei in aceasta privinta. Altfel, credibilitatea institutiei militare in ochii societatii civile ar putea sa scada sub nivelul metroului.Indiferent de interesele marunte, de grup, socratariate, cumnatariate, cei care conduc organizatiile rezervistilor trebuie sa actioneze conform spiritului de onoare si demnitate militara si sa nu lase lucrurile agatate in cozi de peste, facandu-se ca ploua. Cazurile de militari cu functii si grade mari aflati in anchete penale ori deja condamnati sunt reprobabile . Nu trebuie sa se mai compromita haina militara si cu alte situatii si acest lucru trebuie inteles de catre toti rezervistii. Smecheriile , smenul , falsul in declaratii, necinstea , descurcareala si specularea unor articole de lege nu mai au ce cauta in domeniul militar. Armata ca instututie fundamentala a statului, iubita si pretuita de populatia civila nu trebuie compromisa de cateva sute de indivizi lacomi , hrapareti nevoie mare si pentru care singurul obiectiv este umplerea buzunarelor prin orice mijloace.

 18. Dan Aldea maistru cl1 says:

  Cati maistri militari ai vazut tu arestati pentru coruptie ..>?Ca ofiteri superiori [mii de inutili pupatori de cizme politice care au citit doar doua carti in viata lor si alea RG 1-2] sunt destui pe la puscarie datorita lacomiei crunte si obedientei crase .Geme tara de hoti cu grade mari si cu pretentii si mai mari.E intradevar nevoie de o lege comuna pentru militari cum bine sustine anonimul dar si reducerea pensiilor a multor ofiteri superiori inutili si lacomi [care nu au vazut decat in poze un teatru de operatiuni] si care sau inmultit ca CIUPERCILE dupa ploaie prin comandamente .Nici sa sarutati pamantul pe unde trec maistrii militari nu meritati ca ei va tin in carca parazitilor cu gura mare si neuronul mic .

 19. Mucifer says:

  Grav este ca mai marii asociatiilor militare si-au cam relizat scopurile ba unii dupa contributivitate si nu nu mai vor aplicarea retroactiva a noii legi a pensiilor ba unii dupa defuncta L164 transformata oarecum in L 241.
  Cei care au cazut la mijloc in aceasta harababura nu mai au alta cale decit sa inghita mereu jigniri si injosiri. Nu cred ca vreun maistru sau plutonir nebagat in seama o viata intreaga de superiori a batut la usa stapinirii cerindu-le sa-i faca pensie mai mare ca si a colonelulul iesit la 45 de ani pe L 164. Tot cei cu putere de decizie si influenta s-au gudurat pe linga stapinire si au reusit sa se impuna. Daca stapinirea nu a fost in stare sa analizeze ce se va intimpla prin aplicarea contributivitatii, in niciun caz nu este de vina maistrul sau plotonierul cu vechime completa caruia practic i-a cerscut pensia prin acumularea unui punctaj raportat la 30-35 de ani vechime si la depasit pe colonelul cu 20 de ani vechime efectiva plus scoala militara. Cei desponibilizati din rindul mm si sof. au si ei pensii absolut mizerabile mult mai mici ca ale ofiterilor.
  Acuma unii sunt multumiti dupa legea contributivitatii,altii dupa L 164 reactualizata prin L 241. Deci o noua lege a pensiilor va trebui sa impace ambele tabere unde marii multumiti de ce au obtinut sunt sefii care se pot exprima public influentind decizii. Si atunci la ce sa ne asteptam?

 20. Balcifer says:

  ANONIMULE …ar fi bine sa iesi macar partial din ..anonimat ! Ceea ce spui este …CORECT ! Pentru asta militam cativa (tampiti ,redusi mintal……etc dupa parerea lu Muciin BIUZE..de exemplu !! de cel putin 3 ani !! Ar fi bine sa ne grupam si in comun sa punem presiune ..acolo unde trebuie …..
  Cat priveste hotomanii si sarlatanii ..trebuie sa remarci ca in mare majoritate sunt ..sefii mari si tari care ,,ne arata cum se face “! Este dureroos pentru institutia militara…dar justitia SA MEARGA PANA LA CAPAT !!! Astept cu interes ..lotul cu,, locuintele de la stat”!

 21. Ion says:

  Cred ca o noua lege a pensiilor militare nu se va vota prea curand sau chiar deloc. Oamenii politici si chiar cei din casele de pensii si din directiile financiare sunt satui de ceea ce a insemnat tavalugul care a venit peste ei dupa 2011 si nu isi mai doresc o noua experienta cu luarea tuturor pensiilor “la mana”. Dupa Legea 241 situatia s-a linistit. Agitatiile care mai sunt nu pun niciun fel de presiune.
  Nicio lege nu multumeste pe toata lumea.
  Legea 164, in ultimii ani de viata a produs destul de multe aberatii (ma refer la cuantumul smecherit) care m-au scandalizat, vorba poetului Toparceanu. Au scandalizat multa lume. Pana la aparitia Legii 241 acestia erau cei mai vocali (si cei mai pilosi). Acum s-au linistit, constieni fiind ca rezolvare mai buna pentru ei decat Legea 241 nu exista.
  Legea 119, respectiv 263 nu este nici ea o incanntare, dar macar are o logica: cat ai muncit, cat ai castigat (ca venituri) se reflecta in pensie. Maistri militari care au pensii frumoase sunt cei care au lucrat multi ani si in conditii de munca speciale sau alte conditii timp indelungat. Unii dintre acestia isi mananca linistiti pensia oblojindu-si bolile, dar altii nu pierd ocazia sa se manifeste infatuati. Pe acestia am eu un pic de… suparare. Dar ce sa-i faci, tine de… “cultura”.
  Legea 263 va fi mai echitabila intre corpuri avand in vedere diferentele de solde existente acum intre corpuri si intre grade, diferente existente in prezent in plata si, de semenea, mentionate in legea salarizarii. Dar pana atunci va mai trece ceva timp.
  Deci, dupa toate datele, sunt atatea probleme in prezent incat o nou lege a pensiilor este mai degraba o himera. Vocalii s-au scos cu Legea 241. S

 22. Ion says:

  Continuare
  Sindicatul agita drapelul razboiului pentru impresie artistica si pentru… ceva cotizatii la asociatii si onorarii la avocati.

 23. Dan Aldea maistru cl1 says:

  Tu ai luat bacul cu RG 1 si 2 la fel cum a luat toapa de nevasta-ta 10 la facultate tot cu RG 1 ? Bai politrucilor PCR voi nu aveti rusine..? Va mai si laudati cum ati facut voi scoli superioare pe baza de RG-uri..?Doamne cate putori inutile ai lasat in tarisoara asta chinuita.Si cand te gandesti ca unii mucesc de le sar capacele pentru ca lipitorile astea inutile care capuseaza Romania sa aiba venituri grase .Nici dispret nu meriti bai bucata de intestin gros..

 24. Gheo says:

  “Reluţu”, cred că ştii expresia: “nu mai bate găina cu lanţul!” Pe bune, cam ajunge…sau îţi place să “socializezi” p’aci pe site-ul ăsta?

 25. lute says:

  Nu mai sunt fericiti cei saraci cu duhul? De atatica scoala, nu-ti mai ramane decat latratura… in conditiile in care, actualmente, incepe sa stea si logica cu susul in jos.

 26. Casandra says:

  Oameni buni, pentru numele lui Dumnezeu, opriti-va!
  Va faceti un mare deserviciu si chiar armatei active!
  Stiu bine ca noi nu am fost si nici nu suntem asa cum lasam acum sa se inteleaga!

 27. Balcifer says:

  Doar un idiot (A) poate sustine ca cineva care se pare ca a facut LM..a dat bacul la …RG1..2..3..ETC.
  Prostul satului- bacul se da centralizat cu prof. civili in centrele stabilite !!
  Personal-absolvent de LM-Breaza.am dat bacul la Romana (scris +Oral ) Mate (S+O) si la alegere ..chimie , fizica , biologie ! Eu am ales biologia si am luat 10 !!!
  Nu va mai faceti de rusine ..incercand sa denigrati pe unul sau altul !

 28. Gheo says:

  Domnule moderator sau administrator al acestui site, cred ca ar fi cazul sa opriti aceste mizerii care se posteaza aici. S-a ajuns sa se posteze aici cuvinte urate si injositoare, exact ca pe peretii WC-urilor publice. Defularile de tot felul nu isi au rostul aici. Nu ne facem decat deserviciu noua si sistemului in care am lucrat.

 29. marcu says:

  Cezarica, nu ar fi fost mai bine sa fi dat tu bacalaureatul din zoooo-tehnie?

 30. Balcifer says:

  Te spun lui Anton….!!

 31. 6x6 ! says:

  Grea poveste

 32. relutu says:

  Iti spun eu ca te lasam in pace dar daca te-ai bagat cu nasul in fundul celor care au comentat doar, initial……

 33. Victor says:

  Da da vezi tu noi avem mai multi generali si colonei nefolositori decat maistrii si subofiteri..

 34. De ce nu se pot creste porci says:

  Relutu asta a devenit rusinea forumului..Ar trebui banat si scuipat de toti …

 35. 6x6 ! says:

  Ar cam trebui sa va fie rusine !!!

 36. 4X4 says:

  Cine se aseamana, se aduna! Deja te-ai lepadat de relutu, 6×6?

 37. De ce nu ,se pot creste p.o.r.c.i. says:

  Are dreptate Aldea asta din nefericire.

 38. stefan says:

  am varsta conform tabel 2 lege 263[2010 , am lucrat in civil inainte de 1989 m cativa ani si prin transfer am lucrat in armata numai in conditii de grupa 1 inainte de aprile 2001 , si realizez cu comletarea data de grupa . cu cartea de munca cat trebuie pentru vechimea minima , dar acum sant in rezerva , deci dupa 2001 nu am lucrat nicaeri m ultimul loc de munca este armata .. dar nu inteleg art 29 paragraful2 …. pentru toti anii detin adeverinte elberate de la locul de munca si am si confirmarea in 2008 ca ma incadrez in hg 1294=2001 deci mi se da pensie acum am varsta si vechimea in specialitate formata din anii efectivi plu anii dati de grupa … asa ceva trebuie sa stie dl dusa .sant somer . asta e

 39. Vasile says:

  dragi colegi priviti catre est si veti intelege ,mult mai bine , ce ne asteapta. Va intreb cum vom activa daca suntem cazarmati , civili dupa lg 263……….

 40. relutu says:

  Cand e nevoie de carne de tun se va da o lege si vor transforma iar civiilii [actuali rezervisti cu grade mici batjocuriti de toate guvernarile si transformati de Boc,Basescu si Ponta in asistati sociali ] in militarii gata de lupta. Plus [ca cu] miile de generali facuti de masa verde la apelul bocancilor putem face o armata de militari cu functii de soldati si grade de general.Asa vom intra si in cartea recordurilor la cretinitate absoluta.