Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mircea Duşa, despre pensiile militare

Prezent la emisiunea “Vocile Străzii”, de la postul Realitatea TV, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a făcut mai multe declaraţii.
Referitor la pensiile militare, ministrul a declarat, în seara zilei de 10 martie că a dispus un control pentru a verifica neregulile în ceea ce priveşte acest subiect.
În cazul în care vor exista situaţii vădit tendenţioase, vor fi sesizate şi organele abilitate“, a mai spus Duşa.

Noi ardelenii suntem mai cumpătaţi, nu ne aruncăm în afirmaţii. Eu am dispus un control“.

Am cerut înfiinţarea unei comsii care verifică aceste sesizări, unde va trebui să dăm corecturi. Dacă există şi cazuri vădit tendenţioase şi pensiile nu au fost stabilite conform actelor, sigur că vom sesiza şi organele abilitate“, a decarat Duşa, la “Vocile Străzii”.

 

Sursa> Realitatea TV

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

179 Responses to “Mircea Duşa, despre pensiile militare”

 1. Nedumeritu` says:

  Daca ce de la ANCMRR au onoare, atunci sa de inapoi banii primiti cu 1019, ca aici este practic toata discordia. Pensiile au crescut doar cu 1019, daca tot sariti cu dreptati si strambatati. Vedeti-va barna din ochiul vostru. Voi tot strigati pe sindicat dar, aici sunt numai cei lovti, cu cateva exceptii. Daca nu va convine veniti si ne aparati si pe noi, sa ni se dea si noua pe 1019 sa depasim 164 si va fi liniste. Altfel, taceti si mancati-va pensia de la CUMATRUL PENAL! Nu a strigat nimeni sa va moara capra, numai in mintea bolnava a unora dintre voi exista acest fapt. Eu nu traiesc cu speranta prostului ca o sa-ti ia tie si o sa-mi dea mie. Mai terminati cu aceasta discordie ca o sa ajungem cu totii si mai rau.
  Ati auzit vreo consoana de la cei din MI sau SRI? Asa au facut si in anii 90, au tacut, s-au repliat si s-au intarit iar noi ne-am dat poalele peste cap, in fel si chip.
  SUNTEM PENIBILI!

 2. Dax says:

  Se pare ca ASTA dorea sa faca Oprea dar , a aparut formula de succes DM &DC si gata …dati inapoi!!

 3. tuku says:

  anonim
  – tu ori esti prost , ori esti dus cu capul – eu chiar am urme de gloante dobitocule – chiar crezi ca vorbesc vorbe ? – cu sefii m-am lamurit in ” 89 – pentru mine coleneii si generalii sunt niste “…. cu mot “- si-au dat examenul atunci pe real – nu pe vorbe – eu am luat hotararile in strada de unul singur – nu am executat ordinele lor tampite de a trage in populatie si am facut multe ca tu sa latri acum , sunt si initiator CADA – tu nu stii .. si nu vei sti niciodata ce a fost cu adevarat in Timisoara – eu DA ! – am trait pe viu toate evenimentele – nu la Tv. cum au facut marea majoritate .
  – si nu ma baga pe mine in oala sindicatelor sau asociatiilor militare – nu am nimic comun cu ei si nici cu regimul Dictatorului Basescu – nici acum nu intelegi ca toate aceste (sindicate , asociatii ) – au interese care nu au legatura cu militarii ci doar se folosesc de ei ?
  – eu nu ma cobor la nivelul lui Dogaru sau Iliescu … sunt singurul ofiter din armata, care am refuzat doua avansari la exceptional – poate iti spune ceva acest lucru , daca nu crezi du-te si intreaba-l pe Stanculescu – nu incerca sa te compari cu mine – nu ai onoarea si demnitatea necesara .
  – daca vrei sa te certi , fa-o cu altii – nu cu mine !

 4. rex says:

  Si care o fi nivelul tau, ma rog ? Aroganta ,infatuarea si…judecata cu jumatatea de masura.
  Sunteti absolut penibili in frunte cu liderul vostru la care slugariti si care atunci cind se da in spectacol pe televiziuni nu-i sanatos daca ” nu arunca cu pietre in toata lumea” de parca ar fi buricul pamintului ca si voi , tu si cu alt specialist in diversiuni pe care l-ai numit pe aici.
  In orizontul vostru ingust numai voi aveti dreptul la grupe de munca ,etc ,altii ofiteri, MM,sof, ing, medici de contagioase(CD) etc.au trait in paradis chiar daca beneficiaza de pensii de invaliditate cauzate de accidentele sau inbolnavirile de la locul de munca. Ti-am dat doar doua exemple mai sus care conving pe orice om cu scaun la cap. Pe voi insa nu va convinge nimeni si de asta ati ajuns unde ati ajuns. V-ati jucat de-a razboiul pe aici intrind mascati prin partea de nord a padurii si ati iesit prin partea de sud victoriosi dupa ce ati invins un inamic imaginar. Si vai de mine ,ca voi nimeni,cei mai tari ,cei mai mari.
  Pentru d-nul Dogaru si pentru voi, de exemlu, maistru de bord care a decedat in accident nu trebuie sa aiba o pensie decenta conform venituriloe realizate chiar daca au fost conform riscurilor mai mari decit ale unui col.prof.de istorie.
  Toti trebuie sa fie sub voi, operativii si sefi de tura.
  Mai vedeti-va lungul nasului ca sinteti absolut caraghiosi si multa lume s-a prins ca nu prea aveti acoperiri la minciuni si diversiuni.

 5. gigimarga says:

  Măi nene, nu vrei să înţelegi că naşul comun împreună cu coda lui de topor cu 4 stele verzi au distrus unitatea armatei române aplicând după cum au vrut muşchii lor HGS.1019/2010 numai pentru unii şi în plus li s-au adus şi mulţumiri scrise pentru apărarea patriei şi a cuceririlor revoluţionare!

 6. rex says:

  Exista o vorba din batrini ,”bate fierul cit ii cald”.
  Un rau facut intr-un moment nepotrivit va ramine rau pentru mult timp si ii va afecta si pe cei care au rapus capra vecinului. Este ca si atunci cind demolezi si apoi umbli dupa aprobari ca sa construiesti din nou si nu primesti poate aprobarile.
  Ce ii costa sa studieze putin HGS sa-l perie putin ,daca voiau, si sa-l aplice pentru toti militarii indreptatiti. Cred ca absolut nimic. Si poate rezolvau problema eliminind in acelasi timp si o discriminare intre militari.
  Dar probabil daca au strigat ”frauda” si-au justificat activitatea si au pornit si demolarea . Sa vedem constructia?

 7. anonim says:

  Stim foarte bine ce ati cautat la Timisoara cu d-nul general. Mai bine taca-ti gura ca va inhata astia!!!!!!

 8. anonim says:

  Si de ce nu l”a sfatuit Dogaru pe Dobritoiu sa-l aplice pentru toti cei care merita incadrare in grupe ,daca asta a fost marea hiba, asa si din simplu motiv sa nu fie discriminare intre militari. De ce au strigat in cor, Frauda ?

 9. tuku says:

  anonim
  – tu esti un //////// – eu nu ma tem de nimeni – si nu am fost in Timisoara – chiar sunt din Timisoara – daca s-ar fi atins de pensia mea cineva – fii sigur ca reactionam – nici nu mi-au luat , nici nu mi-au dat – fata de tine eu reprezit ceva daca nici regimul Basescu nu s-a atins de mine. Voi nici nu stiti cum trebuie reactionat – asteptati sa o faca altii . Auzi.. – o delegatie a discutat cu staful USL – cred ca sunteti penibili – armata asi negoceaza drepturile… – … dar cum ? daca sunt militari cum esti tu .. si ca tine sute , mii..
  – voi …. ati aterizat in armata fara sa stiti ce este armata , iar acum vreti drepturi cat mai multe…si … patratul uneori se mai invarte , daramite adevarul !

 10. anonim says:

  Si ce a fost cu adevarat la Timisoara? Lumineaza-ne !

 11. tuku says:

  anonim
  – daca ai fi fost militar cu adevarat – te luminai singur , dar nefiind … pe cine sa luminez ? …

 12. anonim says:

  Macar niste citate din scrierile sefului tau, marele historic ai putea sa ne dai. Asa am afla si noi cum s-a evitat ruperea tarii in 2-3 bucati incepand cu Timisoara. Am afla si ce cautau tancurile pe strazile Timisoarei, in loc sa apere tara la frontiere. Sau acopereau rupturile? Am afla si ce cautau tancurile in Piata Universitatii , protejand tara de rupere si ucigand tineri .

 13. lute says:

  Certuri de …..!

 14. rex says:

  PS. Postarea de mai sus este replica pentru TUKU

 15. Dax says:

  ..doar faptul ca s-au putut alinia , in urma unor ..papagali care cica ,au facut un sindicat din ..pensionari..dovedeste cu cine avem de-aface!!

 16. iustin says:

  Din ceea ce scrieti unii aici demonstrati ca nu stiti nimic despre ,,conditiile de munca”si reglementarile acestora.HG1294 se refera la toate profesiile din tara asta dea lungul timpului si de azi .Nu are cum sa nu se aplice pt. toti .Daca s-ar aplica numai pt.cei iesiti la pensie dupa ian.2011 ar fi o discriminare pt. ceilalti.Conditiile de munca ale unui cdt.pl.nu sunt ,,deosebite”[inainte]si ,,speciale”[acum]ci sunt aceleasi.Daca cineva a dat ordin de aplicare numai pt.dupa 2011,este un abuz.Asa ca in loc sa ne tot laudam singuri cat de grozavi am fost ,,la rivulutie” mai bine am striga sa se aplice corect legile nu dupa bunul plac al unia asau altuia.HG1019 modifica doar o anexa la HG1294 cea referitoare la militari,deci se aplica militarilor ,si nu numai unor militari.

 17. Dax says:

  ..cam tarziu ! A avut grija cuplul DM&DC..sa ne reguleze!!

 18. dan says:

  huooo dusa ! mai mesteci mult minciunile, tov. ministru ?! pe zi ce trece, este din ce in ce mai clar ca va trebui sa iesim din nou in strada…proiectele depuse in procedura normala la camere nu sunt decat praf in ochi ! pdl & basescu = hoti … usl = mincinosi

 19. Nedumeritu` says:

  Nu o mai lalaiti degeba, 1019 s-a aplicat discretionar si stim cu totii acest fapt. Daca o ia sau o da, e treaba lor dar, unii dintre noi mananca de pe urma lui 1019, cu pensii dublate sau mai mult si se dau eroi strigand pe sindicalisti sau D&D.
  Iustine, am raspuns oficial de la CMZ ca 1019 se aplica doar pt. cei iesiti la pensie dupa 05.01.2011. De ce nu ai aceasta informatie? M-am plictisit eu de cate ori am dat-o, cu citat.
  Dax, te uiti la decizia ta si vezi in anexa, desi ai iesit la pensie inainte de 2011, conditii SPECIALE pentru functii de cdt. Pl., Cp., B., sef birou, sef serviciu etc. Eu am iesit tot inainte de 2011 si nu vad conditii speciale.
  Eu “am onoarea sa va salut” dar matale ai onoarea sa-mi raspunzi? Ma refer, in fata propriei constiinte.
  Finalul este ca voi veti ramane cu drepturile castigate, indiferent de vointa D&D, altfel CUMATRUL o incaseaza rau iar noi sindicalistii, tot la fel adica FII PLOII! Este bine domnu` cu ea mare, este bine, nu? Vezi ca dupa ce mi-a murit capra, mi-au ramas niste coceni, ti-i dau… gratis!

 20. LICĂ says:

  Chestia cu trasul de timp e posibil să nu prea țină. Intr-un fel sau altul, anul acesta, până la jumătatea sa, se va rezolva problema pensiilor diminuate. Legea 119 și OuG 1 vor fi anulate ori modificate. Apar tot mai multe contestații ale celor cu pensii mărite care constată că au lipsuri mari în venituri. Se vor deschide noi procese iar avocații vor merge pe aceste erori și omisiuni aproape generale în identificarea veniturilor. Inclusiv la CEDO se va merge pe acest fapt. Deși cred că se va câștiga și în țară. Creditorii internaționali nu au nimic de a face cu așa ceva. Când dai o lege pe care nu o poți aplica este logic că ori o modifici ori o anulezi. Intenția lui Ponta de a împinge aplicarea cuantumului cel mai avantajos cît mai târziu și doar din luna următoare intrării în vigoare a acestei legi nu are sorți de izbândă și oricum nu rezolvă problema. Pe lângă acest lucru oameni vor identificarea veniturilor, așa că vor continua contestațiile și după ce se va da legea cuantumului ce mai avantajos la fel și procesele. SCMD nu mai e considerat reprezentatul celor cu pensii diminuate, în multe garnizoane aceștia se organizează separat de sindicat și marea majoritate sunt de acord cu manifestații de stradă.

 21. rex says:

  Nedumeritule, cu tot respectul,
  Exista o vorba din batrini ,”bate fierul cit ii cald”.
  Un rau facut intr-un moment nepotrivit va ramine rau pentru mult timp si ii va afecta si pe cei care au rapus capra vecinului. Este ca si atunci cind demolezi si apoi umbli dupa aprobari ca sa construiesti din nou si nu primesti poate aprobarile. Acel rau va insemna adaugarea la cele 30000 pensii micsorate a inca vreo 16000 prin taierea hgs 1019. Asta-i rezultatul actiunii lui D&D din iunie pina in dec.
  Ce ii costa sa studieze putin HGS sa-l perie putin daca voiau, si sa-l aplice pentru toti militarii indreptatiti. Cred ca absolut nimic. Si poate rezolvau problema eliminind in acelasi timp si o discriminare intre militari.
  Dar probabil daca au strigat ”frauda” si-au justificat activitatea si au pornit si demolarea . Sa vedem pe cind reconstructia?

 22. rex says:

  LIcĂ ,daca nu mai ai citate uite iti ofer eu unul gasit pe aici si care scoate in evidenta cita truda a depus liderul vostru de sindicat pe linga precedentul ministru DC pentru reintregirea pardon re/remicsorarea pensiilor odata diminuate.

  Citez din materialul publicat de D-nul Mandu pe site-ul SCMD

  ”Acum trei zile insă, un camarad din SCMD, Filiala 1 Braşov, având pensia militară diminuată, iniţial, cu 800 de lei, a primit o nouă decizie ”reparatorie” prin care îi mai „hăcuieşte” încă 400 de lei. Să fi început verificarea documentelor oneroase cu cei cărora li s-au diminuat drastic, pensiile militare?”

  CE NU A REUSIT SA FACA BOC A REUSIT CU SUCCES DOBRITOIU SFATUIT DE DOGARU PRIN TAIEREA din decizii a HG 1019 (aplicare considerata frauda) pentru cei pensionati inainte de 1.01.2011.

 23. Dax says:

  Sa nu uiti ..UMBRELUTA!! Se anunta ..soare!!

 24. Cornel says:

  Am senzatia că aici s-au adunat civilii. Oare sunt atât de idioți?

 25. rex says:

  Nu vrei sa ne luminezi tu putin? Poate reusesti sa depasesti doua fraze!!!!!

 26. De La Logistica says:

  Bune si corecte sunt opiniile . Dar sunt cam tardive. Sa vedem cum va drege actualul ministru al apararii prostia lui Dogaru , in cumetrie cu Bretonel Dobritoiu , cu privire la legalitatea sau ilegalitatea aplicarii HG-S-1019/2010 pensionarilor cu pensii recalculate. Personal , am sustinut si voi sustine in continuare aplicarea acestei hotarari , in egala masura , la toti militarii , activi sau la pensie . Personalul din MAI, SRI si SIE au profitat de conditii de munca speciale inca de la aplicarea HG1294/2001. Bravo lor !. Ei nu s-au injurat si invidiat ca noi , militarii.

 27. LICĂ says:

  O ALTA FAŢETĂ A DISCRIMINĂRII ŞI UMILIRII !
  Având în vedere declaraţiile politice ale premierului Ponta, la unele posturi de televiziune în domeniul pensiilor militare,voi puncta foarte pe scurt, câteva considerente juridice arhicunoscute nouă, invocate şi în susţinerile în instanţele de judecată (dar se par noi şi necunoscute exact de cine ar trebui să le aplice; de ce oare?). Intr-un stat de drept nu pot funcţiona, în acelaşi timp principiul drepturilor legal câştigate şi principiul drepturilor legal pierdute întrucât ele sunt contradictorii şi neconstituţionale, având ca efecte exact sincopele ce s-au creat în procesul aplicării legilor Boc. Mai mult, acestea sunt antagonice şi discriminatorii. Dreptul nostru la pensie, un drept real de proprietate, s-a născut pe o lege anterioară pe care noi am dorit să ne pensionăm, ştiind la vremea aceea că legea, este benefică pentru noi şi implicit pentru familiile noastre. Acest drept constituţional şi garantat, nu poate fi limitat nici TEMPORAR, aşa cum s-a pronunţat de mai multe ori CCR invocând PRINCIPIUL DREPTURILOR LEGAL CASTIGATE,prin decizia 871/2010 în motivaţia de respingere, a diminuării cu 15% a pensiilor la civili; (atenţie: deşi în legea 263 şi 119 militarii sunt introduşi în legea unică a pensiilor, această decizie nu mai este valabilă întrucât ,în mod discriminatoriu,cadrele militare în rezervă şi în retragere, nu mai beneficiază de această decizie dar nici de deciziile 275/2005, 57/2006, 120/2007 care au stat la baza recalculării pensiilor civile pe legea 19/2000 ).Reamintesc din nou că, la 2/3 dintre aceştia, neprezentând documente doveditoare, urma să li se micşoreze pensiile. Aplicând corect principiul drepturilor legal câştigate, acestora li s-a păstrat în plată cuantumul cel mai avantajos adică cel anterior, care era mai mare; AŞA TREBUIA SĂ SE PROCEDEZE ŞI CU MILITARII ! Acesta este principiul în baza căruia, urgent,Guvernul României, trebuie să facă reparaţia. Să nu cunoască domnul premier acest principiu? Constat că domnia sa nu vrea să-l ştie, este pseudopreocupat, de cei 90 % (de unde are acest procent? )care ar pierde în cazul apariţiei unei noi legi a pensiilor / nimic mai eronat şi mai diversionist ! Da, dacă principiile s-ar aplica după ”învăţătura”lui Boc,aşa s-ar întampla, ori presupun şi cred că domnul Ponta, NU a absolvit aceeaşi facultate ca domnul Boc. Este incredibil cu câtă uşurinţă susţine premierul că la cei cărora li s-a mărit cuantumul,să nu le scadă nici-un leu cum la fel de incredibil, este reţinerea INEXPLICABILA PENTRU CEI cărora, în fiecare lună, guvernul le reţine abuziv, fraudulos, sume importante din cuantumul pensiei. Chiar aşa domnule premier: De ce vă străduiţi atât de tare, să apăraţi legile promovate şi aplicate ilegal de guvernul Boc, pe care anterior,până să veniţi la guvernare, le incriminaţi ? Ce principiu al statului de drept apăraţi? Principiul drepturilor pierdute?
  La toate interviurile pe această chestiune, invocaţi când FMI, când apariţia unui ”fond de solidaritate”etc.Dar de ce nu propuneţi fondul de solidaritate, pentru guvernanţi? Noi nu avem nevoie de aşa ceva! Avem nevoie de repectarea legilor,a drepturilor militare şi cetăţeneşti, a onoarei şi valorilor Instituţiei Militare!
  Honor et Patria ,Vae Victis!

 28. radud says:

  In aprilie 2012 am inaintat la Casa de pensii sectoriala a MapN, prin CMJ Buzau, ‘’ Fisa cu locurile de munca care dau dreptul la incadrarea in locuri de munca si activitati deosebite,speciale si alte conditii ‘’ care completa vechea fisa din 2007 cu o Adeverinta eliberata de o unitate de arhiva( mentionez ca pentru acest document cheltuielile au fost suportate de mine).
  In martie 2013 am primit o decizie de revizuirea pensiei, FISA a fost luata in calcul dar drepturile trebuia sa le primesc de la data cand au fost depuse documentele doveditoare asa cum prevede art. 2 din OUG.1/2011.
  Poate sa ma lamureasca cineva care sa fie cauza ? Rog seriozitate !

 29. mesteru says:

  Va rog unde ma pot adresa ptr a solicita modificarea HG 1294/201 in sensul introducerii in textul acestui act normativ si a functiei mele,intrucat am lucrat pe o statie de radiolocatie meteorologica timp de17 ani si sunt incadrat in conditii normale chiar daca am suferit vatamari corporale datorate acestor conditii….