Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Misiunea piloţilor cehi pe avioane Gripen – îndeplinită în ţările baltice

Pilotii cehi care zboară pe avioane Gripen s-au intors din ţările baltice, unde au efectuat misiunea de poliţie aeriană începând din septembrie 2012 până pe 4 ianuarie 2013, predând ştafeta Danemarcei.

În timpul misiunii din ţările baltice, piloţii cehi au realizat 15 decolări QRA (Quick Reaction Alert) aşa-umitele A-Scrambles, cu un total de 326 de ore de zbor în 298 zboruri.
Comandantul misiunii din ţările baltice, Petr Lanči, a numit-o ca fiind una “dificilă” şi a evidenţiat condiţiile dificile şi diferite de cele specifice desfăşurate pe teritoriul Cehiei.

Acum piloţii cehii se pregătesc de o misiune similară, dar mai scurtă ca durată,în Islanda.

Ministrul adjuct al Apărării Vlastimil Picek a declarat că Cehia se va achita si de misiunea din Islanda, in ciuda numărului mic de avioane pe care îl are – şi şi-a exprimat dorinţa de a avea încă patru avioane pentru a fi mai bine înzestraţi pentru misiunile din străinatate.

 

Sursa: ct24.cz

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Misiunea piloţilor cehi pe avioane Gripen – îndeplinită în ţările baltice”

 1. aurel says:

  cehii isi fac treaba cu cele 14 avioane, ii ajuta si pe altii si sunt apreciati.

  dupa cum merg lucrurile vor ajunge si in Romania sa faca politia aeriana – asta daca nu o sa ne-o faca ungurii.

 2. Bure Bista says:

  Prefer sa o faca ungurii ca sa ne inghitim cupa umilintei pana la fund!

 3. Fenchea Marius says:

  O da asta ar fi umilinta umilintei si apoi peste inca vreo 2 ani sa invete noii piloti de supersonice tacticile deoarece la noi nu o sa mai fie piloi operationali intre timp….lasa ca altii nu au greta cu Gripen -ul C/D noi avem o stare de ne doare la F 16 third hand….