Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Misiunea UE “Atalalnta” prelungită cu doi ani

Miniştrii de Externe ai statelor UE au luat decizia prelungirii cu doi ani, până la sfârşitul anului 2014, a misiunii UE de combatere a pirateriei în largul Somaliei, “Atalanta”, aprobându-se inclusiv atacuri asupra unor baze situate pe litoral.

Misiunea Atalanta a fost lansată în 2008.

Până în prezent misiunea a permis protejarea navelor comerciale, misiunea în cadrul careia au fost arestati 117 presupusi pirati, doar în cursul anului 2011, precum si anihilarea a 27 de retele de piraterie.

Dupa mai multe luni de dezbateri, ministrii au decis si aprobarea unor “masuri mai energice pe litoralul somalez”, a declarat Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Navele care actioneaza în cadrul operatiunii Atalanta vor avea de acum înainte posibilitatea neutralizarii depozitelor construite de pirati pe litoralul somalez.

UE a alocat un buget de 14,9 milioane de euro pentru finantarea operatiunii Atalanta.

 

sursa: Consiliul Europei

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Misiunea UE “Atalalnta” prelungită cu doi ani”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  OFF TOPIC
  FLOTA AMERICANA SI ISRAELIANA IN ALERTA MAXIMA

  PORTUL CONSTANTA : BASESCU CAPITAN IN FLOTILA AL QUEDA !

  DIRECTOR S.I.E

  Domnule Teodor Melescanu
  In Romania functioneaza o mafie a armamentului exrem de periculoasa care este acoperita si sprijinita de diferite instititii ale statului. Aceasta organizatie criminala il are in frunte pe Traian Basescu. Am trimis acum cateva saptamani aceasta scrisoare cerand sprijinul autoritatilor italiene in investigarea acestei organizatii criminale.

  .URIASE ACTIUNE AL QUEDA PORNITE DIN PORTUL CONSTANTA.
Nave militare NATO, GRECESTI IS ISRAELIENE bat valurile a treii mari Mediterana, Marea Neagra si Agee. in cautarea unui cargo de 1600 tone banuit ca
avand la bord o banda de teroriti Al Queda, pregatita sa atace a “fresh target “.
Autoritatile grecesti si israeliene sunt de mai multe luni in alerta maxima.
Vasul urmarit Sara este proprietatea unui grec Dimitris Kokkos si aunui pakistanez american pe nume , Rifat Muhamed. Kokkos a fost proprietarul unui vas specializat in contrabanda de arme Katrina , capturat de israelieni in Ianuarie. El A CONDUS DIN ROMANIA O URIASA RETEA TERORISTA AL QUEDA.. Compania sub care este inregistrata Nova Spirit Inc conducea sub nasul autoritatilor romane operatiuni navale AL Queda din portul la marea Neagra Constanta Nador .
La 6 august sase luni mai tarziu Sara a fost interceptata de autoritatile italiene in apropierea Siciliei. Echipajul de 15 marinari sa dovedit a fi o celula Al Queda avand pasapoarte false.
Asupra lor sau gasit $ 300.000 valuta ,harti detailate ale principalelor orase italiene si al Vaticanului.
CAPITANUL VASULUI SARA, ADRIAN POP SORIAN A DESVALUIT DETALII DESPRE OPERATIUNILE TERORISTE A CAROR BAZA A FOST ANI DE ZILE PORTUL CONSTANTA. VASELE PORNESC DIN PORT AVAND UN CAPITAN SI UN ECHIPAJ ROMANESC ( flotila cuprinde 4 vase purtand numele de Karine, Cristi, Sara si Twillinger ) In Nador Maroc deghzati ca marinari se urca operativi AL QUEDA. Ei preiau comanda echipajului roman. Ajunsi pe mare vasul schimba numete si steagul. In larg are intalnire cu alte vase preluand noi “marinari”. Ajungand in apropierea coastelor Europei de west dau semnale S.O.S, pretexand
ca sunt in pericol. Ajungand la tarm teroristii se pierd in masa de emigranti.
Nava Twillingher a fost capturata in apropiere de Triest cu 8 operativi pozand ca marinari romani. Kokkos si Mohamed sunt cautati cu infrigurare in jurul lumii. Ultimul ” constantean ” bun vorbitor al limbii romane este sef al opretinilor Al Queda
In Golful Piersic si Mediterana.
Investigatorii italieni au ajuns la concluzia ca operatiunile teroriste pornind pornind din portul romanesc Constanta continua aproape nestingherite si in ziua de azi
  CONCLUZIE
  INTEROGATORIUL CAPITANULUI ADRIAN SORIAN DEZVALUE FAPTUL CA AUTORITATILE ROMANESTI MONITORIZAU ACEASTA ACTIUNE SI FAPTUL CA CAPITANUL SOARE AL CUNOSTEA PERSONAL PE TRAIAN BASESCU. ACESTE TRANSPORTURI PLECAND DIN PORTUL CONSTANTA AVAND CAPITANI SI ECHIPAJ ROMANESC NU PUTEAU SA NU FIE CUNOSCUTE DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR DIN ACEASTA PERIOADA TRAIAN BASESCU. ACEST INDIVID PERICULOS TREBUE BAGAT IN PUSCARIE PANA NU ESTE TARZIU PENTRU NOI TOTI.

  art complet http://devanewyork.blogspot.com/