Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Modelul irakian bun şi pentru Iran?

Directorul CIA, Leon Panetta, a declarat pentru postul american de televiziune ABC, cã Iranul dispune de suficient uraniu slab îmbogãţit “pentru a fabrica douã arme”.

Acesta a specificat cã aceastã ţarã ar putea realiza un dispozitiv în doi ani dacã ar decide acest lucru.

“Credem cã au suficient uraniu slab îmbogãţit pentru a fabrica douã arme”, a declarat directorul CIA.

“Le va lua fãrã îndoialã un an (sã fabrice bomba) şi apoi un alt an ca sã dezvolte un sistem operaţional de utilizare a acestei arme”, a adãugat Panetta.

Secratarul american al Apãrãrii, Robert Gates, a declarat sãptãmâna trecutã în faţa unei comisii a Congresului, cã Iranul poate lansa “zeci sau sute” de rachete cu razã scurtã şi medie de acţiune împotriva Europei.

Invazia Irakului în 2003 a avut ca argument principal posesia de cãtre regimul dictatorial al lui Saddam Hussein a unor arme de distrugere în masã, în special de tipul chimic şi biologic. Ulterior ocupãrii Irakului, informaţiile nu au fost confirmate în teren prin descoperirea acestor arme.

sursa: ABC

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Modelul irakian bun şi pentru Iran?”

  1. Dumitriu says:

    Din ciclul “Nici un presedinte american, fara un razboi”, au inceput preparativele pentru declansarea unui nou razboi. Cred ca au scos documetele pregatitoare a razboiului din Irak, actualizeaza doar termenele. Cred ca Rusia si China au dat deja OK-ul pentru atacarea Iranului ( rusii au multe polite “istorice” de platit Iranului).