Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Modelul pacepa – soluţia salvatoare?

Nu am scris întâmplãtor cu literã micã numele ce pare a fi propriu. Cãci, cine ştie dacã mai existã o fiinţã cu acest nume? Articole în ziar despre regimuri criminale poate sã scrie oricine şi sã le semneze  “pacepa”. Nici nu ar fi nevoie de vreun efort deosebit, ar fi suficient sã descrie regimul actual.
Care ar fi modelul pacepa? Simplu. Fugi din ţarã, trãdezi, apoi, când ajung în funcţii de conducere nişte colaboratori d-ai tãi, nici nu e nevoie sã te mai întorci, indiferent dacã mai eşti în lumea asta sau ai plecat în ailaltã… continuarea pe  www.altfel.info.

Scris de Altfel

26 ianuarie, 2011

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Modelul pacepa – soluţia salvatoare?”

 1. Lunetistul says:

  Sa fugi din fata inamicului?!?! NU!!! Raman in tara!!!
  “Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. Trebuie să ştii să perseverezi pentru a ajunge la echilibru. Trebuie să fii echilibrat pentru a avea posibilitatea să examinezi cu calm şi limpezime. Trebuie să examinezi cu calm şi vedere clară pentru a ajunge la linişte, la încredere. Trebuie să fi obţinut liniştirea, încrederea, pentru a putea discerne esenţialul lucrurilor. Când se discerne esenţialul lucrurilor, se poate atinge scopul. Întotdeauna într-o situaţie dificilă există cel puţin o şansă de a învinge.” – Confucius
  Lasandu-l pe Confucius deoparte, doresc sa raman in tara, sa-mi simta rasuflarea-n ceafa…
  “Daca inamicul ocupă o poziţie de forţă, hărţuieşte-l, dacă e bine hrănit, înfometează-l, dacă se odihneşte, împinge-l la acţiune. Enervează-l şi derutează-l. Atacă-l într-una, hărţuieşte-l.
  Întărâtaţi pe suveran împotriva miniştrilor săi; îndepărtaţi-l de aliaţi. Faceţi să se nască între ei bănuieli reciproce, în aşa fel încât între ei să domnească
  neînţelegerea. Atunci veţi putea complota împotriva lor.” – Sun Tzu