Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Modificarea strategiei Bundeswehrului în Afganistan

În ajunul conferinţei internaţionale pentru Afganistan, Guido Westerwelle, ministrul federal de Externe, a comunicat iniţiativa unui “program de reinserţie socială şi economică a unor combatanţi talibani”.
“Mulţi dintre aceştia, a declarat în paginile publicaţiei Bild am Sonntag şeful diplomaţiei germane, au trecut de partea teroriştilor nu împinşi de fanatism religios, ci de absenţa unor perspective economice şi sociale”.

În vederea creării unor astfel de perspective, Germania va investi fonduri suplimentare în programele de dezvoltare destinate Afganistanului. Westerwelle care deţine şi funcţia de vicecancelar, va reprezenta Germania la Conferinţa Internaţională pentru Afganistan de la Londra.

Ministrul  german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a făcut cunoscută modificarea strategiei Bundeswehrului în Afganistan. În centrul acesteia vor sta programele de instrucţie a forţelor afgane de securitate şi protecţia populaţiei civile.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.