Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Modulul de pregătire “Platinum Eagle”, din cadrul exerciţiului “Black Sea Rotational Force 14″

Timp de o lună, mai exact în perioada 29 aprilie – 28 mai, în poligonul Babadag din judeţul Tulcea se desfăşoară Modulul de pregătire “Platinum Eagle”, din cadrul exerciţiului multinaţional “Black Sea Rotational Force 14″ (BSRF-14).

În cadrul acestui modul de pregătire, militarii din Armenia, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România şi Statele Unite ale Americii execută antrenamente în comun care includ:
– trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare,
– exerciţii de contra-insurgenţă,
– acordarea primului ajutor în zonele de operaţii,
– exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţii.

“BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Scopul acestui modul de pregătire este acela de ridicare a nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în Planul cu principalele activităţi al Statului Major General.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.